Rektör: Profesörün kitabı utanç verici

Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Yurtkuran, kitabında "Kadının iz bırakmadan dövülebileceğini" yazan Prof. Hamdi Döndüren'in ders vermesine karşı çıktı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, "Kadının iz bırakmadan dövülebileceği, 9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceği" görüşlerinin yer aldığı, "Delilleriyle Aile İlmihali" adlı kitabın yazarı İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren'in artık ders vermesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Yurtkuran, Döndüren'e ait 5 kitap daha tespit ettiklerini, büyük ihtimalle izin alınmadan basılan kitaplarla ilgili olarak incelemelerinin sürdüğünü söyledi.

Kendisine ulaşamadık
Tuzla Belediyesi tarafından dağıtılan Döndüren'in kitabının 1995'te yayımlandığını hatırlatan Rektör Yurtkuran, kitap için üniversiteden izin alınması gerektiği halde, kayıtlarda onay belgesi bulamadıklarını açıkladı. İzinli olan Döndüren'e Bulgaristan'da olduğu için ulaşamadıklarını belirten Yurtkuran, kitabın içeriğinden utanç duyduğunu ve çok sinirlendiğini belirtti. Yurtkuran, açılan soruşturmanın kısa sürede sonuçlanacağını belirterek, şöyle konuştu:"Üç hukuk profesöründen oluşan bir soruşturma heyeti oluşturulacak. Heyet konuyu detaylı olarak inceleyecek. Kitabın yayımlandığı 1995'te profesör olmuş. Acaba bu kitabı bilimsel eser diye profesörlüğünde kullandı mı? Jüri bunun üzerinde ne kararlar verdi? Her şey incelenecek. Hukuk fakültesi mezunu bu adam. Felaket de biraz orada. Hukuk mezunu bir insanın bunları yazmasını nasıl bağdaştırırsınız? Hukukçu olmasa bilmez diye düşünürsünüz ama aklı başında olan bir insan nasıl yazar bunları ki? Bu felsefedeki bir insanın üniversitede ders vermesine müsaade etmek artık mümkün değildir."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber