Aydınlı Gençler Sarıkamış Şehitleri için yürüdü

Aydın’da Sarıkamış Harekatı sırasında soğuktan şehit olan yaklaşık 90 bin asker için düzenlenen anma yürüyüşü büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydınlı Gençler Sarıkamış Şehitleri için yürüdü

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümünde Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bine yakın Mehmetçik, Aydın'da da düzenlenen yürüyüşle anıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde 81 ilde düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü", Aydın'da da büyük bir katılımla gerçekleşti. Yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akız, Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Feti Karsak, Gençlik Merkezi ve İl Müdürlüğü çalışanları ile binlerce gönüllü vatandaş katıldı.

Adnan Menderes Bulvarı güzergahında yaklaşık 3 kilometrelik bir parkur sonrası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde sona eren yürüyüşün ardından Atatürk Spor Salonu'na Sarıkamış şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akız, yaptığı konuşmada; "Bundan 99 yıl önce vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 'Atasız ati olmaz' sözünden yola çıkarak, yeni nesillere geçmişlerinin unutturulmaması gerekiyor. Geçmişini bilmeyenin, geleceğini inşa edemeyeceğinin farkında olmalıyız. Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya ve Sarıkamış savaşlarının gençlerimizce devamlı olarak hatırlanması gerekiyor. Gençlerimize tarihine, kültürüne ve manevi değerlerine sahip çıkmalarını öğretmeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı ve rahmetle yad ediyoruz. Yaşayan gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Aydın'da Sarıkamış şehitleri için düzenlenen anma programı "Sarıkamış Belgeseli" gösteriminin yapılmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber