Süper müdüre süper görev

Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LİNÇİ ÖNLEYEN MÜDÜR TERFİ ETTİ

TAYAD'lıları linçten kurtaran, rahip cinayetini çözen Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, İstihbarat Daire Başkanı oluyor.

F tipi cezaevlerini protesto amacıyla bildiri dağıtan TAYAD üyeleri az kalsın linç ediliyordu. Elinde megafonla halkın önüne çıkan Akyürek, olayları soğukkanlılıkla engelledi.

Trabzon Emniyet Müdürü, 'istihbarat'ın başına geçiyor. TAYAD'lılara linci tek tek başına engelledi. Rahip cinayeti ve Trabzonsporlu futbolculara saldırının faillerini de hemen bulunca terfi geldi.

SABRI Uzun'dan boşalan İstihbarat Daire Başkanlığı görevine, Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek geliyor. 47 yaşındaki Akyürek, başarılı çalışmaları sayesinde bu kritik koltuğa oturacak.

TAYADLI EYLEMCİLERİ KURTARMIŞTI

Trabzon'daki linç girişiminde megafonu eline alan Akyürek emrindeki polislere "Eylemcileri kalabalığın arasından alın" diye seslenmişti.

Sabri Uzun'dan boşalan İstihbarat Daire Başkanlığı görevine, Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in getirilmesi bekleniyor. Son kararname ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden merkeze alınan Akyürek, başarılı çalışmalarıyla tanınıyor.

Adana doğumlu 47 yaşındaki Akyürek, özel Harekât ve İstihbarat Daire Başkanlığı'nda uzun süre Emniyet Amirliği yaptı. Kocaeli'nde İstihbarat Şube Müdürlüğü, Adana ve İstanbul'da Emniyet Müdür Yardımcılığı, Polis Koleji Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Polis Akademisi'nde Başkan Yardımcısı'yken Trabzon'a atanan Akyürek, özellikle Karadeniz'de yapılanmaya çalışan DHKP/C ve PKK'ya yaptığı operasyonlarla biliniyor.

KÖKENİ İSTİHBARAT

İstihbaratçı ve Özel Harekat kökenli Akyürek, son dönemde kamuoyunun gündemine çok sık geldi. Dünyanın ilgisini çeken 'Rahip Cinayeti'ni çok kısa sürede çözen polis şefi olarak tanındı.

PKK'YI UZAK TUTTU

Adana ve İstanbul ilinde Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan Akyürek, Karadeniz'de yapılanmaya çalışan terör örgütleri ve PKK'ya bölgede göz açtırmadı.


BAŞARILI VE SAĞDUYULU

Akyürek, yaklaşık bir yıl önce Trabzon'da F Tipi cezaevlerini protesto amacıyla TAY AD adına bildiri dağıtan 5 genci, kalabalığın elinden linç edilmekten kurtarmıştı. Akyürek, Rahip Andrea Santoro'nun katil zanlısı O.A.'yı kısa sürede hayalet silah adı verilen 'Glock' marka silahı ile birlikte adalete teslim etmişti. Akyürek ayrıca, Trabzonlu futbolcular Fatih Tekke ile Gökdeniz Karadeniz'in otomobilini kurşunlayan zanlıları da kısa sürede yakalamış ve olayın çözülmesini sağlamıştı.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber