O da öğretmen, benim eşim de öğretmen, ama eşitlik yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taslak olan İller Arası Yer Değiştirme Klavuzu ile ilgili;

Benim eşim 2005 Eylül döneminde öğretmen olarak atandı. Eşimin atandığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü temel ve hazırlayıcı eğitimi iki döneme yayarak verdiği için temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim henüz bitti. Bu nedenle Ocak 2006'da özür durumundan yapılan atamalara başvuramadık.

Eşimle aynı dönemde atanan arkadaşı, atandığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimleri birinci yarıyılda verdiği için Ocak 2006'daki atamalara başvurdu ve Ankara'ya eşinin yanına atandı.

4.3.2006 tarihinde çıkarılan yönetmelik ile atamaya başvurmak için aday memurluğun kalkması şartı getirildi. Dolayısıyla eşimin eş durumundan ataması Eylül 2006'da aday memurluğunun kalkacağı varsayılırsa atama dönemi olan 2007 Ocak dönemine sarkmış bulunmaktadır.

Bu uygulama ile aynı dönemde atanan iki kişiden bir kişi ödüllendirilirken diğeri cezalandırılmaktadır.

İller arası yer değiştirme kılavuzunda 2005 Eylül döneminde atanan kişilere yönelik istisna getirilmesi ya da bir defaya mahsus olmak üzere Mayıs-Haziran döneminde yapılacak iller arası atamalarda adaylığın kalkması şartının aranmaması sanırım mağduriyetimizi önleyecektir.

Böylece yönetmelik de yayımlandığı tarihten sonra atanan kişilere yönelik tesis etmiş olacaktır. Nitekim, öğrenim özründe bunu yaptılar. 4.3.2006 tarihinden önce yüksek lisansa başlayanlara yönelik istisna getirdiler. Bu konuyu gündeme getirmenizi önemle rica ederim. Durumu bilgilerinize saygılarımla sunarım.

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: ahvah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber