1997'de, SHÇEK sınavını kazananlar memur olacak

Sosyal politikalarla ilgili kanun tasarısının görüşülmesi sırasında 1997 yılında SHÇEK sınavını kazanıp da, sınavın iptali nedeniyle memur olmayanlar için yeni düzenleme yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2014 23:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
1997'de, SHÇEK sınavını kazananlar memur olacak

TBMM (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, sosyal politikalarla ilgili "torba tasarı"nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ilgili maddelerinin tamamı kabul edildi.

-Yeni madde ihdası

Komisyonda tasarıya iki yeni madde ihdas edildi. Buna göre, tekerlekli sandalye ya da sedye kullanımı zorunlu olan engellilerin yüksek tavanlı araçları için ÖTV indirimi yapılacak. Söz konusu engelli kişiler tekerlekli sandalye ya da sedye kullanımı zorunluluğunu sağlık raporu ile belgeleyecekler.

İhdas edilen diğer bir maddeye göre, kapatılan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı tarafından 14 Haziran 1997 tarihinde yapılan personel alım sınavı sonucunda asil listede yer alan, ancak sınavın iptal edilmesi nedeniyle devlet memurluğuna atanamayan ya da devlet memurluğuna atanıp göreve başlatılmayan kişilere yeniden devlet memurluğuna atanabilecek.

Söz konusu kişiler, maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na müracaat etmeleri ve devlet memuru olabilmek için aranan şartları kaybetmemiş olmaları halinde, Bakanlığın taşra teşkilatının, durumlarına uygun memur kadrolar herhangi bir sınırlamaya tabi olmaksızın açıktan atamaları yapılabilecek.

Komisyonda daha sonra Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik öngören maddelerden 14'ü tasarı metninden çıkarıldı.

Maddeler üzerindeki görüşmelerin tamamlanması ardından, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve arkadaşlarının imzasını taşıyan kanun teklifi, tasarıyla birleştirildi.

Komisyon Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 14 Ocak Salı günü saat 11.00'de toplanmak üzere görüşmeyi bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber