Emekli askerler şirkete niye alınır?

Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Can simitleri/Fatih Altaylı

Yıllar önce NTV'de bir programa katılmıştım. Karşımızda eski Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman vardı. Emekli olunca İnterbank yönetimine girmişti.

Ben de o dönemde yazılarımda bu durumu gündeme taşıyor asker veya sivil emekli üst düzey bürokratların bu tür görevlere gelmesini eleştiriyordum. Koman'ın hangi bankacılık tecrübesiyle, bir banka yönetim kuruluna girdiğini merak ettiğimi söyledim o gün.

Önceki akşam TV'de Dinç Bilgin'i izlerken o günleri hatırladım. Bilgin benim yıllarca kendisine yönelik eleştirilerimdeki haklılığı anlatır gibiydi.
Nasıl dolmuşa geldiğini, nasıl gereksiz sefahate kapıldığını anlattı. O yanlışlar, gazeteci bir ailenin gazetecilikten kopmasıyla sonuçlanmıştı.
Bu arada merak ettiğim bir sorunun yanıtını da Bilgin'den aldım.

Batmasından sonra, Etibank yönetim kurulu üyelerinden sadece Bilgin ve oğlunun üzerine gidilirken, tüm kararlarda imzası olan, batışta birinci dereceden sorumlu bazı isimler "her nasılsa" paçayı kurtarmış ve dava dosyasına girmekten sıyrılmıştı.

Ortada büyük bir hukuk rezaleti vardı. Aynı derecede sorumlu olanların bazıları yargılanıyor, bazıları adaletten kaçmayı başarıyordu. Bilgin bunun nedenini şöyle açıkladı: "Vural Bayazıt sayesinde kurtuldular."

O zaman anladım güçlü asker veya sivil bürokratların neden şirket yönetimlerine alındığını. Onlar tehlike anında "can simidi" olarak işe yarıyor, güçlerini kullanarak çevredekilerden bazılarını da kurtarıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber