RTÜK'te kamera rahatsızlığı

RTÜK binasına güvenlik gerekçesiyle konulan kameralar üyelerde rahatsızlık yarattı. Üyeler “Bize kimin gelip gittiğini kayıt altına alamazsınız” diyerek isyan edince kameralar kaldırıldı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ocak 2014 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bina koridorlarına kamera yerleştirince, "biri bizi gözetliyor" krizi yaşandı. RTÜK'te bir süre önce güvenlik amacıyla konulduğu belirtilen kameralar krize yol açtı. Üst Kurul üyelerinin makam odalarının giriş kapıları görecek şekilde konumlandırılan kameralar, RTÜK binasının diğer katlarına da yerleştirildi. Bu durum, Üst Kurul'un muhalefet kontenjanından seçilen üyeleri arasında rahatsızlık yarattı. Üst Kurul toplantısında muhalefet kontenjanından seçilen üyeler, "Bu kameraları niçin böyle yerleştirdiniz? Bize kimin gelip gttiğini, kimlerle görüştüğümüzü kayıt altına alıyorsunuz. Buna yetkiniz hakkınız yok. Kapımızın girişini kayıt altına alamazsanız" diyerek sert tepki gösterdi. RTÜK Başkanlığı ise kameraların güvenlik amaçlı yerleştirildiğini, üyeleri takip etme gibi bir niyetin bulunmadığı karşılığını verdiler. Ancak bu yanıt Üst Kurul üyelerini tatmin etmedi. Tartışmaların ardından Üst Kurul üyelerinin bulunduğu koridordaki kameralar kaldırılırken, asansörlerin bulunduğu yerlerdeki kameralar aynen korundu.

Konu bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşınınca RTÜK Başkanvekili Hasan Tahsin Fendoğlu, Şubat 2013'te yeni kayıt ve kamera sisteminin devreye sokulduğunu belirtirken şunları söyledi: "Hizmet binasında önceden koridor sonlarında ve asansör girişlerinde güvenlik kamerası bulunmakta iken tüm katlar için koridor sonlarındaki kameralar kaldırılmıştır. Bu kameralar bina dışında güvenlik açısından kör noktalara monte edilmiştir. Bu işlemler 6 katlı binanın her katı için yapılmıştır. Üst Kurul üyeleri 5. katta bulunmakta olup bu katta, diğer katlarda yapılan işlemlerden farklı bir işlem yapılmamıştır."

712 gün yurtdışına çıkmışlar

Fendoğlu, RTÜK üyelerinin yurtdışına yaptığı geziler ve harcamalarına ilişkin de bilgi verdi. Buna göre RTÜK yeleri, üyelikleri süresince ABD'den, Güney Afrika'ya kadar 10'larca ülkeye 712 gün seyhat gerçekleştirdi. Bu seyhatler için üyeler 468 bin TL harcama yaptı. Fendoğlu, 2002'de 335 olan RTÜK personel sayısının 2013'te 421'e ulaştığını belirtirken, Kürtçe yayınları izlemek için 6 personelin istihdam edildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber