Mühimmat yüklü iki otobüs yakalandı iddiası

Adana'da içinde iki otobüsün içinde mühimmat olduğu iddia edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ocak 2014 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mühimmat yüklü iki otobüs yakalandı iddiası

Adana'da kent girişinde otoyolda durdurulan otobüste yapılan aramada battaniye ve çuvala sarılı vaziyette bir miktar otomatik tüfek mermisi ele geçirildi.

Adana'da kent girişindeki kontroller sırasında otoyolda durdurulan otobüste yapılan aramada battaniye ve çuvala sarılı vaziyette bir miktar otomatik tüfek mermisi ele geçirildiği bildirildi. Aracın "sınır bölgesine" gitmediği Şanlıurfa'dan Adana yönüne geldiği belirtildi.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, Ceyhan-Adana otoyolunda kent girişindeki rutin yol kontrolleri sırasında bir otobüs durduruldu. Ekiplerin araçta yaptığı aramada bagajda çuval ve battaniyeye sarılı vaziyette bir miktar otomatik tüfek mermisi ele geçirildi.

Araçta yolcu olmadığı, şoför ve yanındaki kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Otobüsün "sınır bölgesine" gitmediğine dikkati çeken yetkililer aracın Şanlıurfa'dan Adana istikametine geldiğini ifade etti.

Konuyla ilgili geniş çaplı araştırmanın sürdüğünü belirten yetkililer, ele geçirilen mermilerin "yurt içindeki terör odakları"na gidebileceği ihtimali üzerinde de durulduğunu kaydetti.


Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nin bahçesine çekilen iki otobüste bomba imha uzmanları inceleme yapıyor.

ADANA'da bir TIR dolusu roket başlığı ele geçirilmesi, ardından Hatay Kırıkhan'da mühimmat yüklü olduğu iddiasıyla durdurulan TIR'ın aranmasına izin verilmemesi ile ilgili tartışmalar sürerken, bu kez Adana'dan Hatay yönüne giden ve içlerinde mühimmat bulunduğu ihbar edilen 2 yolcu otobüsü polisler tarafından durduruldu. Otobüslerin bagajında yüklü miktarda ağır silahlara ait mühimmat ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Adana-Gaziantep otoyolunda, Adana'dan Hatay yönüne giden 2 yolcu otobüsü durdurdu. Arama yapılan otobüslerin bagajlarında yüklü miktarda ağır silahlara ait mühimmat ele geçirildi. Ancak miktarı açıklanmadı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'ne götürülen otobüslerde çok detaylı bir arama yapıldı. Gelişmeler üzerine Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nün çevresinde ise geniş güvenlik önlemi alındı. Otobüsler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Bomba İmha Uzmanları ve Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından didik didik edildi. Yetkililer, otobüslerde mermi olduğunu ancak miktarının henüz belirlenmediğini bildirdi.

Bu arada gazetecilerin bölgeden görüntü alması üzerine olay yerine panzer sevk edilip görüntü alınması engelledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber