Grip ilacı ilk 48 saatte içerseniz etkili

Ateş, ağrı, burun tıkanıklığı, öksürük gibi uyarıları es geçmeyin. İlk iki gün içerisinde ilaç içerseniz gribi daha rahat atlatabilirsiniz.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Ocak 2014 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Grip ilacı ilk 48 saatte içerseniz etkili

Türkan BALABAN YILMAZER

Son günlerde salgın haline gelen gribi daha kolay geçirmek mümkün... Hisar Intercontinental Hospital'dan Doç. Dr. Seyhan Alkan, ilaçların özellikle 48 saat içerisinde alındığında hastalığın ilerlemesinin engelleneceğini söyledi. Alkan, "Grip ilaçları ateş, ağrı, burun tıkanıklığı, öksürüğü azaltma gibi konularda size yardım edebilir. Ancak onlar gribi tamamen tedavi etmez; sadece bu süreci daha rahat atlatmanıza yardımcı olabilir. Gripte ateşiniz düşmüyorsa, toparlanacağınıza kötüleşiyorsanız, nefes darlığı, kusma ve ağrılı yutma varsa doktora gidin" uyarısında bulundu. Alkan, grip tedavisinde izlenebilecek süreci ise şöyle anlattı:

- Dekonjestan denilen açıcılar burnun şişmiş mukozalarını küçülterek nefes almanıza yardımcı olur. Ayrıca tuzlu burun spreyleri de açık solunum yollarına yardımcı olabilir.

- Öksürük preparatları, su ve meyve sularıyla birlikte tüketin. Böylece öksürüğü yatıştırmaya yardımcı olur.

- Su kaybını önlemek için bol bol sıvı tüketin. Bu aynı zamanda burun mukozanızı da rahatlatır.

- Kahve, çay, kola gibi kafein içeren içecekleri sınırlayın.

- İştahınızın durumuna göre hareket edin. Gerçekten aç değilseniz, beyaz pirinç ya da et suyu gibi basit yiyecekleri yemeyi deneyin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber