Başesgioğlu: Sosyal Güvenlik Reformumuzun ana teması eşitliktir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "Sosyal Güvenlik Reformumuzun ana teması eşitlik üzerine kurulmuştur" dedi.

Muğla'da yeni yaptırılan Bağ-Kur hizmet binasının açılış töreninde konuşan Başesgioğlu, "Sosyal Güvenlik Reformumuzun ana teması eşitlik üzerine kurulmuştur. Yani statünüz ne olursa olsun, ister Bağ-Kurlu, ister memur, ister emekli olsun bu ülkede hem sağlık hizmetine erişme konusunda, hem de emeklilik konusunda eşit şartlara tabisiniz. Bu belki de reformumuzun en temel noktalarından biridir" diye konuştu.

Başesgioğlu, illerde Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığının yerine Sosyal Güvenlik Merkezlerinin kurulacağını ve bu sayede işlemlerin teknolojiyle daha hızlı yapılabileceğini ifade etti.

Bağ-Kur'un, SSK'nın ve Emekli Sandığının yaptığı bütün işlemlerin söz konusu Sosyal Güvenlik Merkezlerinde yapılacağına işaret eden Başesgioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim örgütlenmemiz il bazında idi. Şimdi yeni örgütlenmemiz nüfusu belli sayının üzerinde olan ilçelere de olacak ve buralara da Sosyal Güvenlik Merkezleri kuracağız. Bu hizmetlerin seri şekilde yapılmasına imkan verecek. Şu anda SSK'larda emekli maaşını 57 günde bağlayabiliyoruz. Hükümete geldiğimizde 90 gün civarındaydı. Bugün ise arkadaşlarımızın büyük katkıları ile bunu 57 güne düşürdük. Ama bu yeni Sosyal Güvenlik Reformu tam anlamı ile hayata geçtiği zaman artık emekli aylığını 1 saatte bağlayacağız."

Konuşmasında sağlık karnelerinin de kalkacağını belirten Başesgioğlu, vatandaşlara Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına bağlı elektronik kart verileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber