Fatsa'lı 10. sınıf öğrencileri staj için Almanya'ya gitti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2006 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde, Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Güverte ve Gemi Makineleri 10. sınıf öğrencileri, 20 gün süreyle staj görmek üzere Almanya'ya gitti.

Öğrencilerin uğurlanması için okul önünde bir tören düzenlendi. Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Özkan, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada öğrencilerin hazırladığı projenin, 2 bin 571 proje arasından 347 asil proje arasına girdiğini açıkladı. Özkan, "Leonardo da Vinci Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı çerçevesinde 'Denizcilik Sektöründe Yetiştirilen Öğrencilerin Avrupa Standartlarında Staj Yapabilmeleri için Avrupa Birliği ile Entegrasyonu' konulu projemiz, Türkiye genelinde hazırlanan 2 bin 571 proje içerisinde 347 asil proje arasına girmiş ve Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı tarafından 2 öğretmen, 20 öğrenci ve 29 bin 100 Euro bütçeyle kabul edilmiştir. Bu programla öğrencilerimiz inanıyorum ki, programa dahil olanlar yanında diğer öğrencilerimizin de okuluna, insanlara, hayata, dünyaya bakış açıları değişecek, program sonunda güçlü kazanımlar elde edilerek öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımız da yeni proje hazırlıklarına başlayacaktır. Birçok alanda olduğu gibi okulumuz bu programla da bir ilke imza atmıştır" dedi.

Öğrenciler, bu sabah havayoluyla Almanya'ya gitti. Öğrencilerin stajının 28 Mayıs 2006 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber