Meclisin bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2006 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, bu hafta da yoğun bir gündemle çalışacak.
TBMM Genel Kurulunun bu haftaki önemli gündem maddelerinden biri, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in geri gönderdiği Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası ile Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik yapan düzenleme olacak.

Genel Kurulda 9 Mayıs Salı günü, 5 maddesi kabul edilen, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesine imkan tanıyan Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını içeren yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek. Tasarı, 3'ü geçici olmak üzere 11 maddeden oluşuyor.

Bu tasarının görüşmelerinin tamamlanmasının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısı ele alınacak. Tasarıyla, TSK'da görevli subay ve astsubay kadınların sağlık izinleri artırılıyor.

Cumhurbaşkanı Sezer'in, bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderdiği Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası da bu hafta Genel Kurulda görüşülecek. Yasayı geçen hafta görüşen Plan ve Bütçe Komisyonu, Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu'nun, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulunun seçilmişler dışındaki 4 üyesinin atanmasına ilişkin maddesini, Sezer'in iade gerekçesi doğrultusunda değiştirmişti.

Öğretmenlerin emekliliğini Haziran-Temmuz aylarına çeken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevlerine İlişkin Kanun Tasarısı ile YURTKUR'dan kredi alanların geri ödemelerini 3'er ay yerine her ay yapmasını düzenleyen Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin de bu hafta Genel Kurulda ele alınması bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu, 9 Mayıs Salı ve 10 Mayıs Çarşamba 15.00-21.00, 11 Mayıs Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurulda bu hafta, denetim konuları görüşülmeyecek.

KOMİSYONLAR
TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları gündemlerindeki konuları görüşecek.
Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz'un Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifini, 9 Mayıs Salı günü görüşecek.

Adalet Komisyonu, geçen hafta görüşmeye başladığı Terörle Mücadele Yasasında değişiklik yapan yasa tasarısının tümü üzerindeki görüşmelere, 10 Mayıs Çarşamba günü devam edecek.

KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon, 9 Mayıs Salı günü TEÜAŞ, 10 Mayıs Çarşamba günü TEİAŞ, 11 Mayıs Perşembe günü ise Türkiye Halk Bankası hesaplarını inceleyecek.

Yaş sebze ve meyve üretimindeki sorunları belirlemek için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ile Dilovası'ndaki sanayi atıklarının insan sağlığına etkisini belirlemek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber