Fıkra gibi vekil anıları kitaplaştı

Haber Giriş : 07 Mayıs 2006 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Barbaros Uzunöner'in ?Güldüren Milletvekili Anıları-Vekilim Beni Tanıdınız mı' isimli kitabı okuyucu ile buluştu.

Kitapta aralarında Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da bulunduğu 122 milletvekilinin fıkra gibi anılarına yer veriliyor. Radio City'de ?Barbaros on Air' isimli radyo programı da yapan stand-up programcısı Barbaros Uzunöner'in ?Lacivert Yayınları'ndan çıkan kitabında bazı ilginç milletvekili anıları kendi anlatımlarıyla şöyle:

Erkan Mumcu (Anavatan Genel Başkanı-Isparta): İlk aday olduğum dönemde, seçim çalışmaları için Eğirdir'e tepeden bakan bir köye gittik. Benim ne yapacağıma dair hiçbir fikrim yoktu. Karşılama sırasında vatandaşlarla tek tek öpüşmeye başladım. İşin en zor kısmının bu olduğunu öğrendim orada. Çünkü, köylük yer olduğu için, insanlar her gün tıraş olmaya gerek duymuyorlardı. Bu yüzden, daha üçüncü kişiyle öpüşürken yüzümün alı al moru mor hale geldiğini hissettim. Ancak asıl dikkatimi çeken şey başkasıydı; 30-40 kişide bir, bir köy bekçisini öpüyordum. 6-7 kez köy bekçisi öptüm. ?Burada çok mu olay oluyor acaba, niye bu kadar bekçisi var?' diye kendi kendime sorup, etrafı dikkatlice süzdüğümde durumu çözdüm. Köy bekçisi bir taneymiş ama ben onu her öptüğümde sıranın en başına geçiyormuş ve ben hep aynı bekçiyi öpüyormuşum. Dahası da, köy halkı bir daire oluşturmuş, ben, döne döne sürekli aynı kişileri öpüp duruyormuşum.

Yaşar Tüzün (CHP-Bilecik): Annem, Bilecik Belediye başkanlığının ardından milletvekili olmama pek sıcak bakmıyordu. Çünkü, Ankara'ya gitmemden hoşnut değildi. Meclis Başkanlık Divanı üyeliğine seçildim. Meclis TV'yi izleyenler görmüşlerdir; görevim gereği Meclis'teki programı okurum. Anneme ?Partim iktidar olamadığı için bakan olamadım; ama Meclis'in bakanı oldum. Başkanlık Divanı üyesi oldum.' dedim. Annem ise şöyle karşılık verdi: Bırak be oğlum, koskoca belediye başkanlığını bıraktın gittin de, orada mektup okuyorsun.

Sabri Varan (AK Parti-Gümüşhane): Meclis'te CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır kürsüde konuşan AK Partililere devamlı müdahale ediyor ve laf atıyor. Hemen telefona sarıldım ve onu aradım. ?Vekilim sizi Kırşehir'den arıyorum. Meclis TV'de sizi izliyoruz, şu anda. Siz bizim gururumuzsunuz. Çok iyi gidiyorsunuz. Arkalarda kalmayın, önlere geçin, dediğimde, Hüseyin Bayındır, ?Sağ ol benim canım.' dedi ve hemen önlere geldi. Ardından, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen aradı; ?Vekilim yüksek yüksek bağır' dediğinde Bayındır, ayağa kalkarak bağırmaya başladı.

Alim Tunç (AK Parti-Uşak): Bir keresinde bir dostum ziyaretime geldi. Otururken telefonlarımın biri susuyor, diğeri çalıyordu. Doğru dürüst oturamadan dostum izin isteyip ayrıldı. Bir saat kadar sonra, telefonum çaldı. Açtığımda karşıma yanımdan izin isteyerek ayrılan dostum çıktı ve bana ?En iyisi böyle konuşmamız; sen telefonla arayanlarla daha çok ilgileniyorsun.' dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber