Bilim ve Sanat Merkezi kendi elektriğini kendileri üretecek

Bursa’da BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi, kullandığı elektriği rüzgar ve güneş enerjisinden elde etmek için elektrik üretimini gerçekleştirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2014 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilim ve Sanat Merkezi kendi elektriğini kendileri üretecek

Bursa'da BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi, kullandığı elektriği rüzgar ve güneş enerjisinden elde etmek için elektrik üretimini gerçekleştirdi.

BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi, kullandığı elektriği rüzgar ve güneş enerjisinden elde etmek için gerekli yatırımları yaparak bir ocak itibariyle deneme amaçlı elektrik üretimini gerçekleştirdi. Geliştirdikleri proje ile enerji gereksinimini solar sistemi ile gün ışığından, rüzgar türbini sistemi ile de rüzgar gücünden üreterek karşılamayı hedeflediklerini belirten merkez müdürü Erol Ertürk, elde edilecek enerji ile merkezin enerji gereksiniminin yüzde 65-70'nin karşılanacağını belirtti. Üretilecek elektriğin elektrik kurumu ile yapılacak anlaşma sonrası ulusal sisteme entegre edileceğini belirten Ertürk, "Mevcut uygulamaya göre ürettiğimizi sisteme verip sistemden de enerji ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz. Mahsuplaşma ile enerji giderimizi yaklaşık yüzde 70 azaltmış olacağız. Güneş ışığı enerji sistemimiz 7 Kwatt saat gücünde, ileriki yıllarda bu gücü 15 Kwatt/saat'a çıkarmak istiyoruz" dedi.

Rüzgar türbininin 400 wat gücünde ve eğitim için olduğunu, dış aydınlatmanın da buradan elde edilen elektrikle yapılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Erol Ertürk, toplam maliyetin 37 bin 500 TL. olduğunu ve bunun da proje kapsamında genel bütçeden karşılandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber