Sicillerini istediler, geçici görevlendirmeleri çıktı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Defterdarlığı Pazar Vergi Dairesi Müdürlüğünde görev yapmakta olan üç memur 26-28 Nisan 2006 tarihleri arasında 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununa uygun olarak, memuriyete başladıkları tarihten, başvuruda bulundukları tarihe kadar yaşanan dönemde, kendileri ile ilgili olarak düzenlenmiş bulunan Sicil Raporlarının onaylı birer suretini istediler.

Ancak, sicillerini isteyen personel, İl Defterdarlığının talebi ve Rize Valiliğinin olur'uyla 10'ar gün süreyle Hemşin Malmüdürlüğüne geçici görevlendirildi.

Şube Başkanı Osman Biçer tarafından yapılan açıklamada, hem defterdarla hem de Vali ile yapılan görüşmede, olayın tamamen bir tesadüf olduğu ve kasıt aranmaması gerektiği belirtilmiştir. 24 memurun görev yaptığı Rize Defterdarlığı Pazar Vergi Dairesi Müdürlüğünde 11'i BES, 8'i Büro Memur Sen üyesi toplam 19 sendikalı memur bulunuyor.

Şube Başkanının yaptığı açıklamanın devamında "İl Defterdarlığının Geçici Görevlendirme işlemi sırasında neden özellikle Pazar Vergi Dairesi Müdürlüğü personeli üzerinde yoğunlaştığı bilinmemektedir? Üstelik, Pazar Vergi Dairesi Müdürlüğünde görev yapan personel arasından neden 3 BES üyesinin seçildiği, ve neden her 3'ünün de memuriyet sicillerini talep eden kişiler arasından belirlendiği hususu da tarafımızca merak edilmektedir. Bu hususlara idarece açıklık getirilmeli, bu konuda kamuoyu bilgilendirilmelidir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber