Gardiyan, firari hükümlülere yardımdan gözaltına alındı

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar eden 6 hükümlüye yardımcı olduğu iddia edilen gardiyan, gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2014 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gardiyan, firari hükümlülere yardımdan gözaltına alındı

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar eden 6 hükümlüye yardımcı olduğu iddia edilen gardiyan, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, cezaevinden gece 03.45 sıralarında infaz koruma memurunu darp ederek çay ocağı penceresinden kaçan 6 hükümlüye para karşılığı yardım ettiği iddiasıyla, adı açıklanmayan bir gardiyan gözaltına alındı. Sorgusu halen süren gardiyanın para karşılığında çay ocağı penceresi dışındaki demir korkulukları kesmede kullanılmak üzere demir testereyi alarak firar eden hükümlülere verdiği ve hükümlülerin kaçması için olay anında cezaevinin elektrik şartellerini indirdiği ileri sürüldü.

Firar eden hükümlülerin demir testere ile çay ocağı penceresinin demir parmaklıklarını kestikleri sırada görevli infaz koruma memurunu darp ederek etkisiz hale getirdikleri ve çay ocağı penceresinden kaçarak firar ettikleri öğrenildi.

Hükümlülerin karanlıktan yararlanarak cezaevinden kaçtıkları ve sazlıkların arasından kaçarken nöbetçi askerin fark etmesi sonucu havaya ateş açtığı belirtildi.


FİRARİ HÜKÜMLÜLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar eden hükümlülerin isimleri belli oldu.

İnfaz koruma memurunu darp edip ağır yaraladıktan sonra firar eden hükümlülerden R.B.'nin Antakya merkezdeki evinde, İ.T.'nin ise Büyükkaraçay mevkisinde yapılan yol kontrolünde yakalandığı öğrenildi. Bu arada firarilerden İ.Ü.'nün ise kaçtıktan sonra pişman olarak teslim olduğu öğrenildi.

Adi suçlardan hükümlü F.K., E.K. ve K.A.'nın yakalanabilmesi için güvenlik güçleri arama tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, hükümlülerin kaçarken darp edip yaraladığı infaz koruma memuru Fayat Toy'un Antakya Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

HÜKÜMLÜLERDEN BİRİ DAHA SURİYE SINIRINDAKİ MEYDAN KÖYÜNDE YAKALANDI

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar eden 6 hükümlüden biri daha yakalandı. Hükümlülerin kaçarken darp ederek ağır yaraladığı infaz koruma memurunun yoğun bakımdaki tedavisi ise sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, cezaevinde adi suçlardan dolayı yatan 6 hükümlü, gece ismi açıklanmayan infaz koruma memurunu kendilerini engellediği için dövdükten sonra cezaevinden kaçtı. İhbar üzerine alarma geçen güvenlik güçleri, kaçan hükümlülerin peşine düştü. Hükümlülerden 2'si kısa sürede yakalanırken, firar eden diğer hükümlülerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Sabah saatlerinde sürdürülen çalışmalarda Samandağ'ın Suriye sınırındaki Meydan köyünde olduğu belirlenen hükümlülerden biri daha yakalandı.

Firardaki 3 hükümlünün sınırdan Suriye'ye geçmek için Meydan köyüne kaçmış olabileceği, bu nedenle arama çalışmalarının bu bölgede yoğunlaştırıldığı belirtildi.

Gözaltına alınan 3 hükümlünün ilçe jandarma komutanlığındaki sorgulamasının sürdüğü öğrenilirken, bu arada infaz koruma memuru Fayat Toy ise, Samandağ Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan infaz koruma memurunun yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber