Hakem hastane, sağlık raporunu iptal etti

Hakem hastane, sağlık raporunu iptal etti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Ocak 2014 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakem hastane, sağlık raporunu iptal etti

YUSUF DOĞAN

Hükümeti hedef alan İstanbul merkezli 17 Aralık Operasyonu sonrası geçici görevle Tunceli'ye gönderilen İstanbul İstihbarat Şube'den sorumlu eski Emniyet Müdür Yardımcısı A.F.Y.'in, Tunceli'ye gitmemek için sahte sağlık raporu hazırlattığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Teftiş Kurulu İstanbul Bölge Başkanlığı, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, 25 Aralık - 3 Ocak tarihleri arası için alınan raporu şüpheli buldu. Bunun üzerine 30 Aralık tarihinde hakem hastane olan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilen yazıyla, yeniden muayene yapılması gerektiği bildirildi.

'TEREDDÜT HASIL OLMUŞTUR'

İstanbul Bölge Başkanı Şükrü Pekgil imzalı belgede, '...Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü A.F.Y.'in almış olduğu doktor raporuna bölge başkanlığımız tarafından tereddüt hasıl olmuştur' denildi. Belgenin devamında da, '...Hastalık raporlarının fenne aykırı olduğu konusunda tereddüt bulunması halinde, memurun bulunduğu yere yakın bir hakem hastaneye sevk edilir ve sonucuna göre işlem yapılır. Hastane sağlık kurulları bu nitelikteki başvuruları öncelikle sonuçlandırır' hükmüne vurgu yapıldı ve konunun acil olduğu bildirildi.

İSTİRAHAT RAPORU ÇIKMADI

Bu talep üzerine, A.F.Y., 2 Ocak'ta Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tekrar muayene edildi. Genel Cerrahi, Nöroloji ve İç Hastalıkları Klinikleri'nde muayene edilen Y.'de, rapor gerektirecek önemde herhangi bir bulguya rastlanmadı. Y.'in söz konusu hastanede görevlilerle tartıştığı iddia edilmişti. Tartışmanın görevlilerin ihtiyacı olan raporu vermedikleri için yaşandığı sanılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber