Şehit yüzbaşıya yüksek lisans diploması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2006 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Akıncı 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait F-16D askeri uçağın geçen yıl Karabük'te düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Fatih Devravut'a, babasının başvurusu üzerine yüksek lisans tezini tamamladığı Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, ''gıyabında'' yüksek lisans diploması verildi.

Ölümünden bir hafta önce ''Küreselleşme, Değişen Dünya, Sivil Toplum Örgütleri ve Greenpeace Örneği'' konulu yüksek lisans tezini enstitüye teslim eden Fatih Devravut'un babası İbrahim Devravut, 10 Ağustos 2005'te YÖK'e başvurarak, oğlunun diplomasının verilmesini istedi.

YÖK'ün olumlu görüşü üzerine Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bir jüri oluşturarak, şehit pilotun tezini değerlendirdi. Jüri üyelerinin tezi ''oybirliğiyle'' başarılı bulmaları üzerine, şehit Pilot Yüzbaşı Devravut'a diploma verilmesine karar verildi.

Şehit pilotun diplomasını, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Kadri Yamaç'ın elinden alan baba İbrahim Devravut, ''Başta YÖK olmak üzere üniversitemize, bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yokluğuyla son bir yılı çok hüzünlü geçirdik. Yapılacak bir şey yokmuş. Vatan sağ olsun'' dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Daire Başkanı Hava Tuğgeneral Kazım Öndül de, yüksek lisans diploması alarak, ''Yüksek Lisans Şehit Rozet Beratı''na hak kazanan Yüzbaşı Devravut'un rozetini, eşi Nilüfer Devravut'a verdi.

Eşinin rozetini alan Nilüfer Devravut, ''Çok çalışkan bir insandı.En büyük hayali, bu diplomayı almaktı'' dedi. AWACS uçaklarını ilk kullanan Türk pilotları arasında yer alan Devravut, Kosova Barış Harekatı'nda aktif görev almış, F-16 uçağıyla da 2 bin saatten fazla uçuş gerçekleştirmiş, ölümünden kısa süre önce ise Hava Harp Akademisi'nde kurmay subay olarak okumaya hak kazanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber