Kayıp üsteğmenin cesedini komando gibi aradılar

Bursa’da 266 gündür kayıp olan üsteğmenin cesedini arama çalışmaları üçüncü gününe girdi. AFAD ve NAK ekipleri, Zeyniler yolunun alt kısmındaki dik yamaçlara iple istasyonlar kurarak komando gibi aramalar yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2014 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayıp üsteğmenin cesedini komando gibi aradılar

Bugün de ormanlık alanda bir kısım kemik parçaları bulundu.

26 Nisan 2013 tarihinde izinli olarak geldiği Bursa'da kaybolan Aydın'ın Çine ilçesi Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Kazım Topaç'ın önceki gece Uludağ'ın eteklerindeki ormanlık alanda silahı, dizüstü bilgisayarı, kimliği ve cüzdanı bulunmuştu. Bunun üzerine ekipler, bölgede köpekli ve dedektörlü aramalar başlatmış, 2 poşet kemik parçası, kırık CD ve 3 bazı kemik parçaları bulunmuştu.

AFAD VE NAK KOMANDO GİBİ ÇALIŞTI

Aramaların üçüncü gününde ekipler, Zeyniler yolunu ikiye bölüp üst ve alt tarafında aramalar yaptı. Yolun üst kısmındaki köye yakın olan kısmı bir kez daha süpürme yöntemiyle gözden geçirilirken, küçük kemik parçalarının bulunduğu öğrenildi. Parçaların incelemeye alındığı ifade edilirken, AFAD ve NAK ise yolun alt kısmındaki dik yamaçlarda arama yaptı. Uçurum bölgesine halatla istasyon kuran ekipler, tehlikeli bir biçimde görevlerini yapmaya çalıştı. Yolun alt kısmındaki aramalar neticesinde 2 tane mağara bulundu. Mağaranın içerisinde inceleme yapan ekipler, bir şeye rastlayamadı.

200 DÖNÜMLÜK ARAZİ ARANDI

Öte yandan kayıp Üsteğmen Kazım Topaç'ı bulabilmek için Uludağ'ın etekleri didik didik arandı. Ekipler, Topaç'ın silahının ve bilgisayarının bulunduğu bölgeyi birkaç kez aradı. 3 gün boyunca yaklaşık 200 dönümlük alan aranırken, çalışmaların bu akşam saatlerinde son bulması bekleniyor.

Bugüne kadar Adli Tıp Kurumu'na 3 poşet kemik yollanmıştı.

(AF-GS-Y)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber