Türk polisine cop dersi verecekler

Haber Giriş : 09 Mayıs 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Polisi, toplumsal ve öğrenci olaylarının çok sık yaşandığı Güney Kore'ye gidiyor. Seul'de, Kore Polisi ile toplantılar yapacak olan Türk polis heyetine bu ülkede, "Cop kullanma teknikleri ile yakın savunma ve olaylara müdahalede uygulanan esaslarla" ilgili bilgi verilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanı ve Emniyet Sözcüsü İsmail Çalışkan başkanlığındaki heyet yarın Güney Kore'nin başkenti Seul'e gidecek. Yaklaşık bir hafta sürecek seyahat esnasında, Güney Kore polisinin çalışma yöntemi izlenecek.

ÇEVİK KUVVET ELEŞTİRİLİYOR
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir yetkilisi, AB görüşmeleri esnasında Türk polisinin, yapılan yasal düzenlemeler sonrasında işkence ve kötü muamele gibi suçlamalarla artık karşı karşıya kalmadığını söyledi. AB ülkelerinden gelen en yoğun eleştirilerin çevik kuvvetin toplumsal olaylara müdahalesi nedeniyle yaşandığını anlatan aynı yetkili, "Çevik kuvvet için sürekli eğitim yapıyoruz. Dünyada bu işin nasıl yapıldığını da araştırmak istedik. Bu nedenle öğrenci olayları ve toplumsal olayların en yoğun yaşandığı ülke olan Güney Kore'de araştırma yapılması benimsendi. Çünkü Seul polisi özellikle bir çok olaya müdahale etmesine rağmen bizim kadar eleştirilmiyor" dedi.

Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Güney Kore'den, "Kaskiçi muhabere sistemleri ile gözyaşartıcı bomba, biber gazı, cop ve kalkan" alımı için de bazı şirketlerle temas kuracağı bildirildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber