Kürşad Tüzmen'e bağlı birimlere müfettiş baskını

Haber Giriş : 09 Mayıs 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'la ilişkileri iyi olmadığı öne sürülen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e, ilk darbe Başbakanlık Teftiş Kurulu'ndan geldi. Tüzmen'in, 3,5 yıldır başdanışmanlığını yürüten Şükrü Öztürk'ün, 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve davasının zaman aşımından dolayı düştüğü ortaya çıkarıldı. Müfettişlerin raporu üzerine Öztürk'ün görevine son verildi, Tüzmen'e bağlı bazı birimlere de müfettiş gönderildi.

SİCİL AFFI İLE DÖNDÜ
Sağlık Bakanlığı'nda şube müdürlüğü yaptığı dönemde hakkında 1998 yılında yürütülen soruşturma sonucu Şükrü Öztürk'ün Devlet memurluğundan çıkarılması kararlaştırıldı. Bunun üzerine Şükrü Öztürk, kararın iptali için İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak, 1999 yılında çıkarılan "sicil affı"ndan yararlandığı için davasını da geri çekti. Şükrü Öztürk'ün, Ankara 4. Ağır Ceza mahkemesi'ndeki aynı konudaki davası ise devam etti. Mahkeme, Şükrü Öztürk'ü 2 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Şükrü Öztürk'ün avukatı Hüseyin Kaya, davayı temyiz etti. Ancak, Şükrü Öztürk'ün hakkındaki dava, zaman aşımına uğradı. Böylece dava da kesinleşmediği için mahkumiyet kararı da ortada kaldı.

3.5 YILDIR BAŞDANIŞMAN

Özellikle Gümrük Müsteşarlığı'ndaki bazı atamalarda hayli etkili olduğu öne sürülen Şükrü Öztürk'ün, aldığı hapis cezası nedeniyle Devlet memurluğu giriş koşullarını taşımamasına rağmen, 3,5 yıldır Tüzmen'in başdanışmanlığını yaptığı yolunda Başbakanlığa ihbarda bulunuldu. Başbakanlık Teftiş Kurulu, iddiaları araştırmak için müfettiş görevlendirdi. Şükrü Öztürk, savunmasında hakkında kesinleşmiş ceza olmadığını, daha önce disiplin affından yararlandığını öne sürdü. Ancak, Müfettişler atanma biçiminin yasaya aykırı olduğuna karar verdi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Müfettiş raporuna dayanarak Şükrü Öztürk'ün görevine son verilmesi istendi. Ayrıca, bugüne kadar ödenen maaşların da geri alınması gerektiği belirtildi. Öztürk, Başdanışmanlık görevinden uzaklaştırıldı. Hürriyet'in bilgisine başvurduğu Şükrü Öztürk ise bu konuda konuşmak istemediğini, asıl hedefin kendisi değil, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen olduğunu söylemekle yetindi. Öztürk'ün avukatı Hüseyin Kaya ise müvekkilinin Başbakanlıktan alınan izne bağlı olarak göreve başlatıldığını belirtti, haksız bir biçimde görevden uzaklaştırıldığını iddia etti. Hüseyin Kaya, Başdanışman Öztürk'le ilgili işlemin yürütülmesinin durdurulması için dün idare mahkemesine başvurduklarını bildirdi.

MÜFETTİŞ BASKINI
Başdanışmanı görevinden uzaklaştırılan Tüzmen'in, Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin bir çok kurumu incelemeye başlaması üzerine hayli rahatsız olduğu bildirildi. Müfettişlerin İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi, İhracatçı Birlikleri, Gümrük Vakfı ile Gümrük kooperatifinde inceleme başlattı. Değişik ihbarlar üzerine harekete geçen Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun, uzun süre bu kuruluşlarda inceleme ve gerekirse soruşturma yapacağı bildirildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber