Gözaltı kararları Emniyet'e ıslak imzasız gönderildi

İtfaiye soruşturmasını yürüten savcı, gözaltı kararlarını Emniyet'e ıslak imzasız gönderdi. Soruşturma dosyasının da içinin boş olduğu öğrenildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Ocak 2014 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gözaltı kararları Emniyet'e ıslak imzasız gönderildi

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli Memur Suçlarına bakan Savcı İbrahim Baytekin, önceki gün İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan'ın da aralarında bulunduğu 35 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verdi. Ancak talimat İstanbul Emniyeti tarafından yerine getirilmedi. Soruşturmanın hem savcılık hem de emniyet ayağında büyük usulsüzlükler yapıldığı ortaya çıktı. AKŞAM derin operasyonların 3. ayağındaki usulsüzlüklerin detaylarına ulaştı. İşte yaşanan krizin ayrıntıları...

İMZASIZ BELGE, KANUNSUZ EMİR

- Organize Şube'ye atanan ekip, bilgisayarlarda önceden kalan soruşturma olup olmadığını inceledi.

- Bir soruşturma numarası tespit edildi. Ancak dosyanın için boştu.

- Dosyaya bakan savcıyı öğrenmek için başsavcılığa yazı gönderildi.

- Resmi yazıya cevap gelmeden savcı Baytekin, Organize'ye İtfaiye yolsuzluğuyla ilgili dosyanın bir kısmını ve gözaltı listesi gönderdi.

- Savcıya, soruşturmayla ilgili bazı belgelerin imzasız olduğu bildirildi. Savcı da eski tarihli belgelerin soruşturmayı yürüten kişiler tarafından imzalanmasını ve şüphelilerin adliyeye getirilmesini istedi.

- Emniyet, fezleke için dosyanın tamamını istediğini savcıya iletti. Polis, CD'deki belgeleri imzalamanın kanunsuz olduğunu söyledi.

- Emniyet savcılığa, tape'lerin yazılı dökümünün imzalanması ve soruların hazırlanmasını hatırlattı.

- Operasyon talimatı yerine getirilmeyen savcı, dijital dökümlerin daha sonra yapılabileceğini, şüphelilere sorulacak soruların kısa sürede hazırlanabileceğini ifade etti.

DÖKÜMLER YAPILMAYA BAŞLANDI

- Ancak Emniyet eksikler giderilmeden operasyon yapamayacağını bildirdi. Emniyet şimdi dinlemelerini yapıyor.

TAYİNLER SAVCILARI HASTA ETTİ!

İSTANBUL Adliyesi'nde önceki gün yaşanan atama şokunun ardından Başsavcılar Fikret Seçen, Cihan Kansız, Ercan Şafak ile Zekeriya Öz ile birlikte Dubai'ye giden Başsavcı Vekili Ali Güngör, 10 günlük sağlık raporu aldı. Başsavcı Vekili Fikret Seçen dün adliyeye geldi ancak diğer başsavcı vekilleri ve Savcı Muammer Akkaş, adliyeye uğramadı. Seçen Gebze Savcılığı'na, Kansız Sakarya Savcılığı'na, Şafak ise Kocaeli Savcılığı'na düz savcı olarak atanmıştı. Başsavcı Vekili Ali Güngör'ün tayini ise yine savcı olarak Anadolu Savcılığı'na çıktı. TMK Savcısı Muammer Akkaş da Tekirdağ Savcılığı'nda görevlendirildi. Öte yandan rütbe düşürülerek düz savcılığa atanan Başsavcı Vekilleri karara itiraz etmeye hazırlanıyor. Bu arada Akkaş'ın talebi üzerine bazı işadamlarının malvarlıklarına el konulması kararı veren TMK hakimi Süleyman Karaçöl'ün yetkileri kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber