Işık: Halk yolsuzluk operasyonu olduğuna inanmıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Tüm kamuoyu yoklamalarında bu işin yolsuzluk operasyonu olduğuna inanların sayısı çok düşük hatta her geçen gün azalmaya devam ediyor" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2014 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Işık: Halk yolsuzluk operasyonu olduğuna inanmıyor

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kocaeli Şubesinin kongresinde konuşan Işık, Türkiye'nin her alanda çok önemli mesafeler katettiğini, çok önemli projeleri hayata geçirdiğini belirterek, yolsuzluk olan ülkede bunların başarılamayacağını söyledi.

Yanlış yapan insanların mutlaka bedelini ödeyeceğini dile getiren Işık, şunları anlattı:

"Biz yolsuzluk, hırsızlık yapmanın ne kadar büyük günah, hukuken ne kadar büyük suç olduğuna inanıyoruz ama aynı zamanda masum insanlara iftira atmanın da ne denli büyük bir suç ve günah olduğunu biliyoruz. Yolsuzluk örtüsü, perdesiyle yapılan işin Türkiye'de maalesef milli iradeye kelepçe vurma girişimi olduğunu gayet iyi biliyoruz. Siyaseti tekrar dizayn etme, tekrar şekillendirme ve bugüne kadar bu memleketin sırtından geçinenlere tekrar kapı aralama girişimi olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Tüm kamuoyu yoklamalarında bu işin yolsuzluk operasyonu olduğuna inanların sayısı çok düşük hatta her geçen gün azalmaya devam ediyor. Son operasyonun Türkiye'de siyaseti dizayn operasyonu olduğu her geçen gün daha fazla insan tarafından görülüyor. Biz bu noktada sizlere güveniyoruz. Bu noktada TÜMSİAD'ın duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz.

Sivil toplum örgütlerini çok önemsiyoruz. Bu ülkenin bir bütün olarak ayağa kalkması, kalkınması, gelişmesi, güçlenmesi için olmazsa olmaz kurumlardır ama sivil toplum örgütlerinin de durması gereken yerin ne olduğunu biliyoruz. Devleti ele geçirmek, devletin tüm kurumlarına hakim olma gayretinin kabul edilebilir ve doğru hedef olmadığını söylüyoruz."

"Hiç kimse illegal yollarla devleti ele geçirme girişimine tevessül etmesin" diyen Işık, bunu yapanlara karşı devletin gücünün kafi geleceğini aktardı.

Hiçbir devletin buna müsaade etmeyeceğinin geçmişte de görüldüğünü vurgulayan Işık, "Müsaade eden devlet, ayakta duramaz. Onlara da yar olmaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir Bu niteliği Türkiye Cumhuriyeti'nin sonuna kadar korunmalıdır, korunacaktır. Kimsenin bu devleti illegal yollarla ele geçirmesine bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz. Bu, bizim moralimizi bozmasın. Bugüne kadar ekonomiye etkisi oldu ama bundan sonra inşallah daha fazla etkisi olmaması noktasında hepimiz el ve güç birliği içinde gayretlerimizi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Kongreye Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve iş adamları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber