9 Mayıs 2006'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2006 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- TBMM Başkanı Arınç, İsveç'te...

- Meclis Başkanı Bülent Arınç, İsveç Parlamentosu Dışişleri Komisyonu üyeleriyle bir araya gelecek, daha sonra İsveç Parlamentosuna hitap edecek.

- Arınç, İsveç Kralı 16. Gustaf tarafından kabul edilecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki Fransız firmalarının yöneticileri ile AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Siim Kallas'ı Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.

3- AK Parti ve CHP TBMM gruplarında son siyasi gelişmeler değerlendirilecek.

4- AB Komisyonunun personel, idari işler, iç denetim ve sahtecilikle mücadeleden sorumlu Başkan Yardımcısı Siim Kallas, 9 Mayıs Avrupa Günü için geldiği Ankara'da basın toplantısı düzenleyerek ziyaretini değerlendirecek.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İstanbul'da, "Kurumsal Yönetimde Trendleri Konuşmak" konulu toplantıya katılacak, ardından Kadir Has Üniversitesinde 3. Avrupa Günü Kutlamaları dolayısıyla düzenlenen panelde konuşacak.

6- Hollanda Adalet Bakanı Piet Hein Donner, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i ziyaret edecek. Ziyaretin ardından iki bakan ortak basın toplantısı yapacak.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, basında yer alan "CIA raporuyla soruşturma" haberi ile ilgili olarak Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

8- Marmara Vakfı tarafından İstanbul'da düzenlenen 9. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin ikinci gününe, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu konuşmacı olarak katılacak.

9- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İstanbul'da, "Avrupa Birliği Sürecinde Tesisat Sektörünün Yeri, Geleceği ve Sorunları" konulu toplantıya katılacak.

10- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da, donatımı yapılan Bahçelievler Çocuk Yuvasındaki eğlence programına katılacak.

- Bakan Çubukcu, Gaziantep'te Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün etkinliklerine de iştirak edecek.

11- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Tel Aviv'de düzenlenen "Agritech 2006" Uluslararası Tarım Fuarı'na katılmak için İsrail'e gidiyor.

- Eker, İsrail Tarım Bakanı Şalom Simhon ile görüşecek, çiftlik ve sulama şirketlerinde de incelemeler yapacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Kütahya Tanıtım ve İndirim Günleri"ne ilişkin İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

13- TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ve beraberindeki heyet, Portekiz Parlamentosu Avrupa İlişkileri Komitesi Başkanı Antonio Vitorino başkanlığındaki komite üyeleriyle toplantı yapacak.

- Toplantıda, AB başta olmak üzere ikili ilişkiler ve mevcut küresel sorunlar ele alınacak.

14- Sevgi Bayrağı Ankara yolunda...

- Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan bayrak, Samsun-Amasya il sınırında törenle Amasyalı atletlere teslim edilecek.

15- TBMM'den...

- TBMM Genel Kurulunda, elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesine imkan tanıyan Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını içeren yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, AOÇ'un Kuruluş Kanunu'nda değişiklik öngören teklif ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, Türkiye Elektrik Üretim AŞ ile bazı elektrik üretim şirketlerinin hesapları denetlenecek.

- TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Çek Cumhuriyeti parlamento heyetini kabul edilecek.

- Konuk heyet, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç ve Türkiye-Çek Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Ören ile bir araya gelecek.

16- Siyasi partilerden...

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul edecek.

- BBP Genel Başkanlığı'na yeniden seçilen Muhsin Yazıcıoğlu, Başkanlık Divanı üyeleri ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı'nın düzenlediği "Özürlüler Yasası Bilgi Yarışması"nın finali, Ankara'da yapılacak.

- CHP Ankara milletvekilleri ve MYK üyelerinden oluşan heyet, Altındağ Hıdırlıktepe İlköğretim Okulunu ziyaret edecek.

17- İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, Atina'da, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile bir araya gelecek.

18- Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyetinin, Ankara'daki temasları izleniyor.

19- Hazine bugün 5 yıl vadeli, 6 ayda bir sabit kupon ödemeli, YTL cinsinden tahvil ihalesi düzenleyecek.

20- Yazar-yayıncı Erdal Öz'ün cenazesi, Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek anma toplantısı ve Teşvikiye Camisi'nde öğleyin kılınacak namazın ardından Şile Kızılcaköy'de toprağa verilecek.

21- Ege Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen "AB öncesinde risk yönetimi" konulu toplantı İzmir'de yapılacak.

22- Konferans... Panel... Festival...

- Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve eski Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde, "Kuşatılan Türkiye" konulu konferansa katılacaklar.

- Siyaset Dergisi'nin 12. kuruluş yıldönümü dolayısıyla derginin abone ve okuyucularının belirlediği bazı kişi ve kuruluşlara Ankara'da törenle ödül verilecek.

- "23. Vakıflar Haftası" İstanbul etkinlikleri kapsamında açılış töreni düzenlenecek. Gecede, Sezen Aksu da konser verecek.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 80. Yıl İlköğretim Okulunda, öğrencilere süt dağıtımı kampanyasına katılacak.

- Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde "Kelaynak ve Çevre Festivali" başlayacak.

- Kocaeli Sanayi Odasınca düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Son Gelişmeler konulu panel yapılacak.

23- Kaybolmaya yüz tutan meslekler, müzede hayat buluyor...

- Teknolojiye yenik düşerek yok olma aşamasına gelen bazı meslek dalları, Bursa Kent Müzesi'nde hayat buluyor.

- Kaşıkçılık, sepetçilik, bıçakçılık, çömlekçilik, zurnacılık gibi mesleklerin son temsilcileri, müzede kendilerine ayrılan bölümde hem işlerini yapıyor hem de ziyaretçilere mesleklerini tanıtıyorlar.

24- İnsanlığın ilk yerleşik düzene geçtiği yer turizme kazandırılıyor...

- MÖ 7500-6500 yılları arasındaki bin yıllık döneme ait olan kalıntı ve buluntuları ile tanınan Ergani Çayönü Tepesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğünce ören yeri olarak düzenlenecek.

- İl Kültür ve Turizm Müdürü Songül Göksu: "Çayönü dünyanın en önemli ören yerlerinden biri olacak"

25- Kent dönüşümü projesi...

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu:

-"İki yıl içinde belediye bin, TOKİ de 3 bin konut yapacak"

- "Beş bin konut rezerviyle işe başlayıp 10 bin konut üretebilirsek, kent dönüşüm projesini hayata geçirebiliriz"

- "İzmir'de imar aflarıyla tapular verildiği için gecekondular ortalama 3-4 kata ulaştı. Apartman gecekonduya dönüştü"

26- TMOK Fair Play Konseyinin vereceği Toplumsal ve Sportif Türkiye Fair Play Ödülleri'nin 2005 yılı sahipleri, Olimpiyatevinde düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

27- Uluslar Arası Bayanlar Hentbol Turnuvası, Antalya'da başlıyor.

- Turnuvanın ilk gününde Türkiye ile İtalya milli takımları karşılaşacak.

28- Futbolda, İkinci Lig (B) Kategorisi'ne yükselme final maçında Tokatspor ile Denizli Belediyespor karşı karşıya gelecek.

29- 2. Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni'nin tanıtım toplantısı TSYD'nin Levent'teki merkezinde yapılacak.

30- Turkcell Süper Ligi'ndeki takımlar, hafta sonunda yapacakları karşılaşmaların hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber