Okullarda ?Beyaz Bayrak' uygulaması başlıyor

Haber Giriş : 09 Mayıs 2006 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği okullarda 'Beyaz Bayrak' uygulaması başladı. Okul sağlığının iyileştirilmesini teşvik etmek amacıyla yapılacak denetim sonucunda temizliğe özen gösteren okullara ?Beyaz Bayrak' ve ?Sertifika' verilecek.

Türkiye genelinde başlatılan uygulama ile ilgili Konya Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, basın toplantısı yaptı. Küçükkendirci, yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, toplum sağlığını korumak ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla okulları temizlik açısından kontrol edeceklerini belirterek, şöyle dedi:

?İlköğretim okullarına yönelik hijyen kriterlerininin belirlendiği ?Okul Sağlığı Denetim Formu' hazırladık. Bu formla okul çevresi, içi, idari hizmet birimleri, sınıflar, yardımcı hizmet birimleri gibi konular dikkate alınarak, 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacak. Okullar İl Milli Eğitim veya Sağlık Müdürlüğü'ne başvurarak okullarında denetim yapılmasını isteyebilir.

Sağlık Müdürlüğü, Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince oluşturulan denetim ekibi başvuru yapan okulları denetim formuna göre denetleyip denetim raporu düzenleyecek. 100 üzerinden 90 veya üzeri puan alan okulların denetim formları ile başvuru formlarının birer nüshası 'Beyaz Bayrak Sertifikası' düzenlenmek üzere Sağlık Bakanlığı'na gönderilecek.?

Başarılı okulları okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen ?Beyaz Bayrak' ve ?Pirinç Levha' ile ödüllendireceklerini belirten Dr. Küçükkendirci, okullara verecekleri sertifikanın 2 yıl süreyle geçerli olduğunu, daha sonra tekrar istenirse, denetim yapabileceklerini söyledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber