Prof. Dr. Işıkara: Reklamdan para almıyorum

Haber Giriş : 09 Mayıs 2006 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYSERİ'de ilköğretim okulu öğrencilerine depremle yaşama gerçeğini anlatıp, depremden korunma yöntemlerini anlatan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, ?Aldığım görev misyonuna uygun. Danışmanlık ücreti alıyorum, reklamdan ise, herhangi bir para almıyorum'' dedi.

Prof.Dr. Işıkara, Özel İdare Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencilerine, deprem, depremden korunma yöntemleri hakkında teroik sonra da uygulamalı olarak bilgi verdi. Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye'de bina konusunda ihracat yapan 17 firmanın kendisine gelerek güvenli konut yapımında fikir alışverişinde bulunduğunu anlatırken. şöyle dedi:

?Depreme karşı güvenli bina yapacaklarını söyleyerek benden kendilerine danışmanlık yapmalarını, yol gösterici olmamı istedi. Türkiye bir deprem ülkesi. Yıllardır deprem gerçeğini, depremle nasıl yaşanması gerektiğini anlatıyorum. Ayrıca, firma temsilcileri güvenli bina yapımında hiç bir şeyden kaçınmayacaklarını dile getirdiler. Ben de binaların yapım aşamasında sürekli mühendis bulundurmalarını, zeminin her türlü etüdünün yapılmasını, statik ve jeolojik incemeleri yapcaklarını konusunda güvence verdi. Yıllardır öğrencilere, topluma depreme karşı yapılması gerekenleri anlatıyorum. Şimdi önümde sonut proje var. Elbette ben buna destek olurum. Arkasında olurum. Benim misyonuma uygun görevdir. Takdiri millete bırakıyorum.'' Prof.Dr. Işıkara, çalışmalarından ücret aldığı konusundaki haberlerle ilgili ?Danışmanlık konusunda ücret alıyorum. Ancak, reklam konusunda herhangi ücret almıyorum'' yanıtını verdi.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber