Çorlu Müftüsü Gülmek projelerini açıkladı

Tekirdağ'a bağlı Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, müftülük olarak gerçekleştirecekleri projeleri açıkladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2014 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çorlu Müftüsü Gülmek projelerini açıkladı

Çorlu İlçe Müftülüğüne atanmasının ardından ilk iş olarak Garaj Camii'ndeki baz istasyonlarını kaldırması ile tanınan Gülmek, Çorlu'ya yeni bir cami yapılacağının müjdesini verdi.

Müftü Gülmek, "GSM şirketleri daha önceden Türkiye'deki il ve ilçelerde bulunan cami minarelerini iletişim amaçlı kullanmıştı. Bizim Çorlu'muzdaki Garaj Camii minareleri de bu iletişimin içinde yer aldı. Fakat GSM şirketinin biten sözleşmesi ile Garaj Camii'nde bulunan baz istasyonunun buradan kaldırılması gerekiyordu. Sözleşme bitmesine rağmen GSM şirketinden kimseyle irtibata geçemedik. Bende baz istasyonunu kapatarak GSM şirketinin bize ulaşmasını sağladım. Kendilerine sözleşmenin bittiğini ve yeni bir sözleşme yapılmayacağını belirttim. Yapmış olduğumuz yazışmalar ve çalışmalar doğrultusunda baz istasyonunu kaldırdık, her şey yasalar çerçevesinde oldu" dedi.

Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Çorlu'ya yeni bir cami yapılacağının müjdesini verdi. Gülmek, "Çorlu Vergi Dairesi karşısında bulunan boş araziye yeni bir cami yapma projemiz var. Camimizin temelini yakın dönemde atmayı planlıyoruz, bu camimiz daha çok engelli vatandaşlarımız ve bayanlarımız adına ön plana çıkacak. Yine bunun yanında yeni yapılacak olan camimizde cenaze namazları da kılınacak" açıklamasında bulundu.

Müftü Gülmek Hıdırağa Mahallesinde yaşayan Roman çocukları için de müftülüğün bir projesi olduğunu açıkladı. Müftü Gülmek, "Hıdırağa mahallesinde yaşayan 4-6 yaş arasındaki Roman çocukları için bu mahalleye prefabrik bir diyanet merkezi yapmayı planlıyoruz. Çorlu'da okul öncesi din eğitimi çerçevesinde başlatmış olduğumuz "Cennetin Çiçekleri" projesi ile Hıdırağa mahallesindeki çocukları da bu proje içine almayı hedefliyoruz. Şu anda Şeyhsinan Mahallesindeki evlatlarımız bu projeden yararlanıyor. Bu projede küçüklere sevgi, saygı, yemek yeme adabı ve temizlik değerlerini aktarıyoruz" dedi.

'Çorlu İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Mart ayında 55 hanım hocamız olacak' diyen Müftü Gülmek, "Halk Eğitim Merkezi binamızda bayanlarımıza verdiğimiz okul öncesi dini eğitim kursu ile Mart ayında 55 hanım hocamız sertifikalarını alarak küçüklerimizi bu konu hususunda eğitecekler" diye konuştu.

Projelerini bir bir sıralayan Müftü Gülmek, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde de çalışmalarda bulunulacağını aktardı. Gülmek, "Gerçekten Çorlu Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde çok sıcak bir ortam var, müzik kursları ve el becerileri kursları ile kişiler burada güzel vakit geçiriyor. Buradaki hastalarımızla birebir sohbetler ettik. Bu vatandaşlarımızın dini bakımdan manevi boşlukları olduğunu gözlemledik ve bu hususta devreye girmemiz gerektiğini gördük. Çorlu İlçe Müftlüğü olarak burada bulunan vatandaşlarımıza ve ailelerine yardımcı olacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber