Camide hırsız nöbeti

Kağıthane'de bir camiye defalarca giren hırsız yakalanamayınca cemaat namaz saatinde nöbet tutmaya başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Camide hırsız nöbeti

Kağıthane'de bir camiye defalarca giren hırsız yakalanamayınca cemaat namaz saatinde nöbet tutmaya başladı. Cami girişine hırsızın güvenlik kamerasına yansıyan fotoğrafları asılırken, ayakkabıları çalınan cemaat çareyi eski ayakkabıları giymekte buldu.

Bir süredir Kağıthane'de bir camiye dadanan hırsız, cami cemaatini adeta canından bezdirdi. Defalarca aynı camiye gelerek cemaatin ayakkabısını çalan hırsız, güvenlik kamerasıyla görüntülenmesine rağmen bir türlü yakalanamadı. Bunun üzerine camide farz namazlar kılınırken kapıda nöbet tutulmaya başlandı. Cemaatin bir kısmı ise eski ayakkabılarıyla camiye geliyor. Cami yönetimi, güvenlik kamerasıyla görüntülenen hırsızın fotoğrafını cami girişine astı. Fotoğrafın yanına ise, "Cemaatin ayakkabılarını çalan azılı hırsızı görenlerin insaniyet namına cami görevlilerine ya da karakola haber vermesi önemle rica edilir" yazıldı.

Ayakkabıları çalınan cemaat, hırsızın yakalanamamasına tepki göstererek, "Aynı hırsız yıllardır çalıyor. Artık bıktık. Bu hırsızın yakalanmasını istiyoruz. Camiye eski ayakkabılarla geliyoruz" dediler.

Hırsızın güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ise görenleri hayrete düşürüyor. Görüntülerde hırsızın camiye girerken bir yandan da çalacağı ayakkabıyı koyacağı poşeti hazırladığı görülüyor. Daha sonra cemaatin farz kıldığı bölümde ayakkabılarını çıkarıp rafa koyan hırsız, daha sonra bir üst raftaki başka birinin ayakkabısını alıp diğer çıkışa yöneliyor. Bu sırada çaldığı ayakkabıyı montunun içine sokan zanlı, bütün rafları inceliyor. Ardından raftan bir ayakkabı daha alıp montunun içine sokan zanlı, aldığı başka bir ayakkabıyı da giyerek camiden ayrılıyor. Hırsız, biraz uzaklaştıktan sonra montundaki ayakkabıları çıkarıp poşete koyarak uzaklaşıyor. Güvenlik kameralarında aynı hırsızın bir hafta sonra bu kez kafasına bere takıp yine camiye geldiği görülüyor. Hırsız, yine tüm rafları inceleyip ayakkabıları montuna sokarak camiden uzaklaşıyor.

Defalarca ayakkabıları çalınan cemaat azılı hırsızın yakalanmasını isterken, polis olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber