Servis şoförlerinden ödeme isyanı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde köylere taşımalı eğitim yapan servis şoförleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihalede iki günlük ücretlerini alamadığı için valiliğe şikayet dilekçesi yazıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Servis şoförlerinden ödeme isyanı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde köylere taşımalı eğitim yapan servis şoförleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihalede iki günlük ücretlerini alamadığı için valiliğe şikayet dilekçesi yazıyor.

İhaleyi alan Oktay Altınışık, yaptığı açıklamada, "7 Kasım 2013 günü ihale yapıldı. Daha önceki yıllarda böyle bir sorunla karşılaşmadık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü imzalarımızı 11 Kasım 2013 günü alıp sözleşme örneğini teslim etti. İdare Harcama Yetkilisi olarak Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı'nın imzası ise 13.11.2013 tarihinde atıldı. Bu iki günlük sürede servise başlayan şoförlerin hakları yeniyor. Verilen sözleşmenin 38. maddesinde taraflarca imzalandığında yürürlüğe girer ibaresi açıkça durumu ifade ediyor. İki günlük hakkımızı almak için valiliğe dilekçe yazarak müracaat edeceğiz" dedi. Yetkililer yaptığı açıklamada, "Sözleşme gayet açık. Doğabilecek anlaşmazlıklarda Çanakkale Valiliğine dilekçe yazsınlar. Haklarını yasal olarak aranmaları için Lapseki Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir. Burada tarafların imzalanmasından sonra yürürlüğe girmesi gereken bir durum var" bilgisini verdi.

Servis şoförleri iki günlük kaybın kendilerine iade edilmesini dört gözle bekliyor. Yaklaşık 15 şofördün günde 2 servisten 60 sefer kaybı bulunuyor. Taşımalı Eğitim Yapan şoförler, "İlgili memurlar işi çabuk tutup biran önce imzaya gönderseydi veya sakın başlamayın deselerdi bu sıkıntılar açığa çıkmayacaktı" diyerek sitem etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber