Tatvan'da genç girişimciler sertifikalarını aldı

Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO), Bitlis İş-Kur İl Müdürlüğü ve KOSGEB Van Müdürlüğü işbirliğiyle verilen “girişimcilik kursunu” başarıyla tamamlayan 98 girişimciye sertifikaları verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tatvan'da genç girişimciler sertifikalarını aldı

Bitlis'in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO), Bitlis İş-Kur İl Müdürlüğü ve KOSGEB Van Müdürlüğü işbirliğiyle verilen "girişimcilik kursunu" başarıyla tamamlayan 98 girişimciye sertifikaları verildi.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, "Rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz. Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi 'rızkın onda dokuzu ticarettedir', bu manada genç girişimcilerimiz aynı zamanda Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirme arzusunda oldukları için bir kez daha yürekten tebrik ediyor, girişimcilik hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, iş gücünün insan kaynağı, büyüme ve gelişmenin lokomotifi olduğunu belirterek, "Girişimcilik çok özel bir grup. Girişimciler olmasa ekonominin büyümesi ve gelişmesinden bahsetmek mümkün değil. Bu anlamda bu eğitim çok önemli ve yerinde bir eğitim olarak görüyorum" diye konuştu.

Bitlis İş-Kur Müdürü Alaattin Aslan da, "Genç işsizlik oranının ülkemizde ve ilimizde yüksek olması nedeni ile genç kardeşlerimize ayrı politikalar geliştirme ve bir an önce sizi ilimizin iş gücüne dahil etmek konusunda yoğun çaba sarf etmeniz gerekiyor. Bugün burada toplanmamıza vesile olan girişimcilik sertifika töreninde belirtmek isterim ki siz gençlerimizin kariyerinize şekil vermek sizin elinizdedir. Hedefi tam olarak belirlemeniz ve her zaman çıkacak iş fırsatlarına kendinize hazır tutmanız gerekmektedir. Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız nasıl gideceğinizin bir önemi yoktur. Hepinize kendiniz için bir hedef belirlemeniz ve bu yolda ilerlemeniz gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan da, bu tür kursları çok önemsediklerini belirterek, "Bu nedenle gerek ilimizin gerekse ilçemizin kalkınması ve iş gücünün artması anlamında ticaret ve sanayi odası olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada gereken destekleri vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber