Müdüre 'Tevhidi Tedrisat' cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2006 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum'da Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürüne, ''Tevhidi Tedrisat Kanunu'nun değiştirilmesi yönünde görüş beyan ettiği'' iddiasıyla uyarı cezası verildi. Okul müdürü hakkında Cumhuriyet Savcılığınca da soruşturma başlatıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilköğretim okulu müdürü M.Y'nin, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan'ın da katıldığı bir toplantıda, Tevhidi Tedrisat Kanunu'nun değiştirilmesi yönünde görüş bildirdiği iddia edildi. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, konuyla ilgili, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okul müdürüne ''uyarı'' cezası verildiğini belirterek, ''Olayla ilgili Cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı. Fazla bir açıklama yapmak istemiyorum'' dedi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan ise ''Kaymakamımızın okulda bulunduğu sırada okul müdürümüzün böyle bir ifade kullandığı yönünde iddia bulunuyor. Bize de bu yönde intikal eden bir dilekçe var. Bu konunun belirlenmesi için bir müfettiş görevlendirdik. Müfettişimiz çalışmalarını tamamlamak üzere'' dedi.
Okul Müdürü M.Y de AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıya katılan Bodrum Kaymakamının sorusuna yanıt verirken yaptığı konuşmada, ''yanlış bir ifadede bulunduğunu'' belirterek, şunları kaydetti:

''Kaymakamımız 'Eğitimde kaliteyi arttırmak için ne yapılabilir diye' bir soru sordu. Ben de bu soruyu cevaplamak isterken yanlış bir ifadede bulundum. Bunu hemen düzeltmek istedim, ancak ifade ettiğim kelimeyi açıklama fırsatı bulamadım. Daha sonra Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ifademle ilgili olarak yazılı açıklama istedi. Ben de yaptığım açıklamada, o günkü toplantıda yanlış bir ifade kullandığımı belirttim. Buna rağmen uyarı cezası aldım. Hakkımda açılan soruşturma devam ediyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber