Prim transferi uygulaması başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal güvenlik kurumları arasında prim transferi uygulaması başladı.

SSK Başkan Vekili Özkan Dalbay, yaptığı yazılı açıklamada, Emekli Sandığı, Bağ-Kur veya SSK'dan birine tabi sigortalı iken, aynı sürede bir diğer sosyal güvenlik kurumu adına prim ödeyen sigortalıların, prim asıllarının, tabi olmaları gereken sosyal güvenlik kurumuna, prim borcu aslına mahsup edilmek üzere devredileceğini bildirdi.

Dalbay, çakışan hizmet sürelerine ilişkin devredilen miktarın, prim borcu aslını karşılamaması halinde, bakiye prim borcunun ilgili kanun hükümlerine göre sigortalıdan veya 5434 sayılı kanuna tabi kurumdan tahsil edileceğini belirtti.

Sosyal sigorta kanunlarındaki sigortalılığın tespiti ile hizmetlerin birleştirilmesine ait hükümlerin saklı olacağını belirten Dalbay, bu nitelikte olan ve kanunun yürürlük tarihine kadar çakışan hizmet süreleri sosyal güvenlik kurumlarınca iptal edilmeyen sigortalıların da, bu kanun hükümlerinden yararlanacağını açıkladı.

Dalbay, sigortalıların mağduriyetlerine sebebiyet verilmemesi için kanunda öngörülen hizmet çalışmasına yönelik taleplerin de en kısa sürede sonuçlandırılarak, primlerin ilgili kurumlara aktarımının yapılacağını kaydetti. Dalbay, bu durumda olan sigortalılara, bu düzenlemeden yararlanmaları çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber