Lisanslı depo, kepenk indiriyor

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Lisanlı Depo’nun kapanacağını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2014 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lisanslı depo, kepenk indiriyor

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Lisanlı Depo'nun kapanacağını açıkladı. Kendisinin de depoya fındık teslim ettiğini beliren Sarıkahraman, "Destek verilseydi kapanmazdı, birilerinin gözü aydın" dedi.

2012-2013 sezonunda kurulan, 2013-2014 sezonunda ise fındık almaya başlayan Lisanslı Depoculuk A.Ş. beklediği ilgiyi göremeyince kepenk indirme kararı aldı. TOBB, TMO ve Ordu İl Özel İdaresi ortaklığı ile kurulan LİDAŞ'ın Ünye'de faaliyetini sonlandırdığını açıklayan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, "Birilerinin gözü aydın" ifadelerini kullandı.

LİDAŞ'ın depolarına fındık koyan üreticilere de teşekkür eden Sarıkahraman, kendisinin de LİDAŞ'a fındık verdiğini ifade ederek, "Destek verilseydi kapanmazdı" diye konuştu.

Sarıkahraman, "Lisanlı Depo kapanıyor. Yani TMO fındıktan çekiliyor. Bunu birileri ister müjde kabul etsinler, ister eyvah desinler. Belki depoculuğu özel sektör yapacak. Ben depoya fındığı bu sene götürdüm. Hamaliyesini ben ödedim. Ekspere randıman yapma parasını verdim, nakliyesini verdim. Fındık zamanında fındığı teslim ettim. Hala fındığım orada. Depo müdürü Şenol Köksal Bey bana telefon etti. 'Şubat ayına kadar fındığı alabilir misiniz' dedi. Aslında bugün de alırdım. İnatla kalıyor. Orada 30 ton fındık var. Sahipleri kimlerdir bilmiyorum. Ama onları tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"Depoda ki fındık 30 ton değil de 3 bin ton olsaydı, piyasa sallanır, depo da kapanmazdı" diyen Sarıkahraman şöyle konuştu: "Orada 2 yıl fındık dursun bir şey olmaz, afra toksin uğramaz, her şeyi mükemmel. Bekçisi var, kamera sistemi var, her şeyi tamam. Sigortalı, istediğin zaman fındığını alabiliyorsun. Kapanmasına gönlüm razı değil. Ama maalesef kapanıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber