Köylüyü öldüren üsteğmene 30 yıl

Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şiran'da 2004 yılındaki operasyonda terörist zannettikleri 2 köylüyü öldüren Jandarma Üsteğmen Kılıç'a 30 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklar beraat etti

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Elmaçukuru köyünde 17 Eylül 2004'te yapılan operasyon sırasında terörist zannettikleri köylü gençlere ateş açarak iki kişinin ölümüne, ikisinin de yaralanmasına neden olan Jandarma Özel Harekât Timi mensupları hakkında açılan dava sonuçlandı.
Mahkeme, duruşmada bulunmayan sanıklardan Jandarma Üsteğmen Bülent Kılıç'ı "öldürmeye sebebiyet vermekten" 30 yıl hapse mahkûm etti. Diğer sanıklar hakkında ise beraat kararı verildi.

Duruşmaya katılmadı
Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan karar duruşmasını, olayda hayatını kaybeden Olcayhan Bayrak'ın (17) babası Halis Bayrak ve annesi Elmas Bayrak ile Kenan Çubukçu'nun (34) eşi Leyla Çubukçu da izledi. Olaydan sorumlu tutulan ve tutuksuz yargılanan Kılıç, Jandarma Komando Çavuş Mahir Sadıç, onbaşılar Osman Güler, Turgay Kavak, Murat Çurkuş, Ömer Özen, Cuma Bostancı ve Muhammet Çetin duruşmaya katılmadı.

Ömür boyundan indi
Mahkeme, "zaruret sınırını aşmak", "birden fazla adam öldürmek" ve "birden fazla adam yaralamak" suçlarından yargılanan sanıklardan Kılıç'ı önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, tahrik halini, sanığın duruşmadaki tutum ve davranışları ile sabıkasız oluşunu göz önüne alarak cezayı 30 yıl ağır hapis cezasına indirdi.

Tutuklama kararı verilen Kılıç'ın, köylüleri vurduğunu itiraf ettiği öğrenildi. Müdahil avukatı Emre Eren, cezayı az bulduklarını belirterek, "Sanık suçu kabul etti. İndirimler olmamalıydı, temyize gideceğiz" diye konuştu. Olayda 2 kişi de yaralanmıştı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber