Eğitim-Sen: Malzeme alımında MEB yolsuzluk yaptı

Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) 4 ve 5. sınıflar için oluşturulacak fen ve teknoloji laboratuvarlarına malzeme alımında yolsuzluk yapıldığını iddia etti. Dinçer, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk'un da bu ihaleye tepki olarak istifa ettiğini öne sürdü. Selçuk ise iddiaları yalanladı.

Dinçer, özetle şu iddialarda bulundu: "Yurdışından henüz ihale bile tamamlanmadan getirilen malzemeler istenilen teknik özelliklere sahip değildi. Şartname malzemelere göre değiştirildi. 21 milyon liralık ihale tamamlanmadığı halde büyük bölümü Çin menşeli olan bu ders araç-gereçleri Türkiye'ye getirildi ve MEB'in Hasanoğlan'daki depolarına sevk edildi. İhaleyi Bilgin Eğitim, GNC Makina, Proden Eğitim ve Meteksan şirketleri kazanırken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de 2005 yılı bütçesinden firmalara ödeme yapılması için onay verdi. Bu malzelemeler, çocukların yaş ve ilgisine uygun olmadığı, yeterli güvenlik şartlarını yerine getirmediği için geri çevrildi."

'İade edildi'

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, söz konusu malzemelerin yeterli teknik özellikleri karşılamadığı için Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca reddedildiğini kabul etti. Işık, "İhale sürecinde şartname değişmez. Ancak 15-20 gün önce MEB, 'ihalenin sonucunun gecikmesi' ve 'ihale sonuçlanmadan neden malların MEB deposuna konulduğu' gerekçeleriyle inceleme başlattı. Malzemeler geçen hafta sonu firmalara iade edildi" diye konuştu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber