98 kitap okudu bilgisayarı kaptı

Seferihisar Çocuk Belediyesi'nin çocuklar arasında başlattığı en çok kitap okuma kampanyasının birincisi dört ayda 98 kitap okuyan Eğlaz Özden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2014 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
98 kitap okudu bilgisayarı kaptı

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eğlaz'ı sürpriz bir şekilde evinde ziyaret ederek bilgisayar hediye etti.

Seferihisar Belediyesi'nin kurduğu Çocuk Belediyesi karne gününde büyük heyecan yaşadı. Ağustos-Aralık döneminde en çok kitap okuyan çocuğun belirlendiği yarı yıl tatili öncesi ödüller çocuklarla buluştu. En çok kitap okuduğu tespit edilen Muharrem Gülpınar öğrencisi Eğlaz Özden (13) çocuklar arasında birinciliği kazanırken büyük ödülün de sahibi oldu. Dereceye giren çocuklara 25'er kitaplık setler hediye eden Başkan Soyer, Eğlaz'ı Çolakibrahimbey Mahallesi'ndeki evinde ziyaret ederek, sürpriz hediye olan bilgisayarı verdi. Hediye karşısında çok şaşıran Eğlaz, Başkan Soyer'e sarılarak teşekkür etti. Belediye Başkanı Tunç Soyer'i evlerinde ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyen baba Hakim Özden; "3 yıl önce Ağrı'dan göç ettik. Ben inşaatlarda çalışıyorum. 6 kız ve bir erkek çocuğum var. Hepsinin en iyi eğitimi alması için çabalıyorum. Seferihisar Belediyesi'nin Çocuk Belediyesi'yle tanışmamız bizim için dönüm noktası. Başkanımız sayesinde çocuklarımız birçok ücretsiz eğitimden faydalanıyor. Şimdi de bilgisayarları oldu. Artık hep birlikte daha çok şey öğrenecekler, sizlere minnettarız" dedi. Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Biz sadece çocuklarımızın önünü açmaya, onlara yol göstermeye çalışıyoruz. Onların okuması ve bilinçli bireyler olması için sürekli çalışmak zorundayız. Çocuk Belediyemizdeki etkinliklerle ve olanaklarla çocuklarımızın ufkunu genişletmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Ödülünü alan Eğlaz Özden yeğenlerini de yanına çağırarak kurulan bilgisayarın tadını çıkarmaya başladılar. Çocuk Belediyesi yetkilileri çocukları bilinçlendirmeye yönelik motive edici eğlenceli kampanyaların önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğinin müjdesini verdi.

Seferihisar Belediyesi'nin kurduğu Çocuk Belediyesi'nde Ağustos ayında yapılan yeni kütüphane düzenlenmesi sonrasında 4 ayda 107 çocuk kitap aldı ve toplam 749 kitap okundu. Çocuklar okudukları kitaplar hakkında 5-10 cümle arasında düşüncelerini yazarak Çocuk Belediyesi Dergisi'nin içeriğini hazırlıyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber