Sandıklı'da engelli öğrenciye akülü araç bilmecesi

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yaşayan Abdullah Yıldız’ın ‘akülü engelli aracına’ ihtiyacı var yönündeki haberlerin asılsız olduğu, Yıldız’a Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 3 Aralık 2013 tarihinde akülü araç verildiği ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2014 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sandıklı'da engelli öğrenciye akülü araç bilmecesi

Sandıklı'da Barbaros Ortaokulu 7. sınıfta öğrenim gören Abdullah Yıldız ile ilgili yapılan haberlerde, Yıldız'ın çok başarılı bir öğrenci olduğu ve bir akülü aracı olmadığı için tekerlekli sandalye ile okula getirilip götürüldüğü için sıkıntıda olduğu iddia edilmişti. Çıkan haberler üzerine bir açıklama yapan Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, haberlerde sözü geçen öğrenciyi okul ziyaretinde kendisinin tespit ettiği ve ilgilenilmediği yönündeki bilgilerin gerçek olmadığını söyledi. Kaymakam Arıcan, konu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

"Sandıklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) olarak ilçede bütün ihtiyaç sahiplerinin yardımlarına koşmaya çalışıyoruz. SYDV olarak biz onlara bakmakla mükellefiz. Haberlerde sözü geçen ailenin eğer maddi durumları yardım almak için uygunsa biz hemen kendilerine yardım için gerekli çalışmayı başlatırız."

Öte yandan, Abdullah Yıldız'a Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 3 Aralık 2013 tarihinde bir engelli akülü aracı verildiği ortaya çıktı. Belediyeden edinilen bilgilerde söz konusu aracın kısa bir süre önce arızalandığı ve tamiri yönünde aileden herhangi bir talebin gelmediği, bu yüzden de aracın tamirinin gerçekleşmediği kaydedildi. Ayrıca aracın çıkan haberlerin ardından tamirinin de gerçekleştirileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber