Valiye mektup yazan Liseliye soruşturma

Haber Giriş : 13 Mayıs 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler'e okullarda yaşanan şiddet olaylarına son verilmesi yönünde bir mektup yazan Serkan Değer, karşısında müfettişleri bulunca şok oldu..

Gaziosmanpaşa Merkez Anadolu Lisesi 9-B sınıfı öğrencisi Serkan Değer, okullardaki şiddet olaylarının son bulması için 11 Nisan 2006 tarihinde İstanbul Valisi Muammer Güler'e bir mektup yazdı. Şiddet olaylarının son bulması için çözüm önerilerinde bulunan Değer'e cevap, Valilik müfettişleri oldu.

Okula gelerek, yazdığı mektup hakkında Değer'le görüşen müfettişlerin ilk sorusu ?Bu mektubu neden yazdın? oldu. Müfettişleri karşısında görünce şaşkına dönen Değer, okullardaki şiddet olaylarının bir an önce son bulmasını istediğini, bu yüzden mektup yazarak çözüm önerilerinde bulunduğunu söyledi.

Mektubuna cevap beklerken, müfettişlerle karşılaşan Değer, ?Şok oldum. Hiçbir arkadaşımın şiddet olayları yüzünden zarar görmesini istemiyorum? dedi. İşte Değer'in Vali'ye yazdığı mektup:

?Sayın Valim, liselerde istikbali için eğitim gören birçok öğrenci yaşanan olaylar yüzünden mağdur oluyor. Bizler Atatürkçü neslin evlatlarıyız. Bu nesli bizler devam ettireceğiz. Bizler geleceğiz. Bizler yüzyıllara geçeceğiz. Bu neslin zincirini kırmak istemiyoruz. Her gün televizyonu açtığımda bir kardeşimin daha bıçaklandığını, diğer bir kardeşimin de hayata veda ettiğini görmek istemiyorum. Bizlere, okul sizin ikinci eviniz diye öğretildi. Ben evime korkarak gitmek istemiyorum. Bu yüzden size bu satırları yazıyorum.?

ÖNERİLERDE BULUNDU

Değer, mektubunun devamında liselerde yaşanan şiddet olaylarının çözümüne ilişkin önerilerde de bulundu: ?Okullarda hayata dair bilgilendirici konferanslar yapılmalıdır. Okul girişlerinde hergün arama ve kontrol olmalıdır. Okullarda kötü alışkanlıkları tespit edilen öğrenciler, okul dışına itilerek okuldan koparılmamalıdır. Bu tür durumlar öğrencileri okul düşmanı yapıyor. İnternet cafelerde şiddet içeren PC oyunları ve pornografik yayınlar yasaklanmalıdır. Sürekli okullarda narkotik şube ekiplerince seminer düzenlenerek, uyuşturucunun kötülüğü öğrencinin içine işlenmeli...?

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber