Akdağ: Elektronik reçeteleme sistemine geçeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2006 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlı Bakanı Recep Akdağ, 2-3 sene içerisinde "Elektronik Reçeteleme Sistemi"ne geçeceklerini bildirdi.

Akdağ, Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB) Eczacılar Günü nedeniyle düzenlediği resepsiyonda, sağlık sisteminde bir takım soruların bulunduğunu, ancak sağlık sistemi ve ilaç politikaları açısından nereden nereye gelindiğine iyi bakmak gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 30 milyon sigortalı, 10 milyon da yeşil kartlı bulunduğunu ifade eden akdağ, 3-4 sene öncesinde halkın özellikle Yeşil kartlıların ilaca kolay erişemediğini söyledi.

Bu durumun büyük bir sıkıntı oluşturduğunun altını çizen Akdağ, "Benim hekim olarak görev yaptığım dönemde hastaneye bir yeşil kartlı hasta gelince ne yapacağımızı şaşırıyorduk. Hastanın kolay ilaç alabilmesi için yatış vermemiz gerekebiliyordu. Ama hamdolsun Türkiye'de şimdi bu yaşanmıyor" diye konuştu.

İlaç konusunda suiistimalleri önlemek amacıyla yeni kurallar konulurken, bir taraftan da vatandaşın çile çektiğini anlatan Akdağ, şimdi de provizyon sisteminde bir takım sıkıntıların bulunduğuna işaret etti. Akdağ, 2-3 sene içerisinde "Elektronik Reçeteleme Sistemi"ne geçeceklerini belirterek, bununla ilgili çalışmaları başlattıklarını bildirdi.

Türkiye'de sağlık sistemindeki bir başka sorunun da hekim sayısının yetersizliği olduğunu anlatan Akdağ, Türkiye'nin bu konuda, Dünya Sağlık Örgütüne üye 52 ülke içerisinde sonuncu durumda bulunduğunu söyledi.

İlaç kullanımının gelecek yıllarda artacağına dikkati çeken Bakan Akdağ, akılcı ilaç kullanımına önem verilmesi ve önümüzdeki dönemde Eczacılık Kanunu'nun mutlaka çıkarılması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber