50 yıllık dostlar birlikte üretmeye devam ediyor

Eskişehir'de yaşayan emekli coğrafya öğretmeni 68 yaşında Hasan Lemi Esen, 50 yıllık arkadaşı İbrahim Şenkeser ile birlikte kurdukları küçük atölyede ürettikleri eserleri sevdiklerine hediye ediyorlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
50 yıllık dostlar birlikte üretmeye devam ediyor

14 sene önce Kılıç Sokak'ta kurdukları küçük atölyelerinde önce ahşap oyarak çalışmaya başladıklarını anlatan Hasan Lemi Esen, daha sonra çeşitli motifler topladı. Bu motifleri farklı hediyelik eşyalar yapmakta kullanan iki arkadaş, stor perdelerini kullanarak fotoğraf çerçeveleri de yaptı.

"Burada akıllı işi yok" diyerek esprili bir dille yaptıklarını anlatan Esen, atölyeyi kurmaya nasıl karar verdiklerini ise şöyle aktardı:

"Öğretmenlikten emekli olunca ilk zamanlar öğretmenevine gittim, ama bir süre sonra sıkıldım, daha sonra bir süre matbaacılık yaptım, terzilik de yaptım, sonra da topladığım motifleri burada işlemeye başladım. Zamanla burası bizim atölyemiz oldu. Yaptıklarımızı satmıyoruz, sevdiklerimize hediye ediyoruz, böylece hem bir şeylerle uğraşarak zamanımızı boşa geçirmiyoruz, hem de arkadaşlarımızı, dostlarımızı sevindiriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber