Belediyeden 3 bin liralık kar cezası

Hakkari'de, zabıta ekipleri çatılardaki karları caddeye atan bir kurum ve iki vatandaşa 3 bin lira para cezası kesti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentte etkili olan kar yağışı sonrası cadde ve sokaklarda biriken karları temizleme çalışması başlatan Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürüğü ekipleri, kent merkezindeki bina ve iş yeri sahiplerine çatılardaki karları temizlemesi uyarısında bulundu.

Ekipler, çarşı merkezindeki temizlik sonrası çatılarındaki kar yığınlarını caddeye atan iki vatandaş ile bir resmi kuruma 3 bin lira para cezası kesti.

Belediye Zabıta Müdürü Übeydullah Dündar, ekiplerin, kar yağışının başladığı günden itibaren kar temizleme çalışması yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizler hem sözlü olarak hem de anonslar yaparak çarşı merkezinde çalışma olacağından vatandaşlarımızdan bir an önce çatı ve teras katlarındaki karları temizlemelerini istedik. Bir çok vatandaşımız bu uyarılarımızı dikkate aldı. Fakat bazı vatandaşlarımız bizi dikkate almayıp gerekli temizlik çalışmaları yapıldıktan sonra çatılarda bulunan karları rastgele cadde ortasına atmış bulunmakta. Bizler de bu vatandaşlarımız hakkında gerekli cezai işlemleri yaptık. Vatandaşlarımızdan tekrar ricada bulunuyoruz. Caddelerde bulunan kar toplanmadan önce çatı ve teras katlarındaki karı temizleyin, bizlere bu konuda yardımcı olun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber