Kahraman abla ve anneanne yangında 5 çocuğun canını kurtardı

Konya’da iki katlı evde çıkan yangında alevlerin arasında kalan biri 3 aylık bebek ile 4 kardeş, sokakta oyun oynayan ablaları ve anneanneleri tarafından kurtarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2014 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kahraman abla ve anneanne yangında 5 çocuğun canını kurtardı

Yangın, saat 13.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesi Celali Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki katlı binanın giriş katında oturan Fatma Gül'e ait evde 4 çocuğunun olduğu sırada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangının kısa sürede büyümesi üzerine içerisinde 3 aylık bebeğin bulunduğu eve sıçradı. Bu sırada sokakta arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayan Güldane Gül (10) yangını fark edince eve koşarak kardeşleri Mevlanagül (2), Esra (5), İpek (6) ve Işıl Gül'ü (9) alevlerin arasından çıkardı. Bu sırada evden yükselen alevleri fark eden anneanne Melek Gül'de üst katta bulunan 3 aylık Muhammet Kaya'yı alarak diğer çocuklarla birlikte evden uzaklaştırdı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, 3 aylık Muhammet bebeğin babası Tarık Kaya (35), olay yerine gelerek anneannenin kucağındaki bebeğini alarak ambulansa koştu. Bebeğine bir şey olduğunu düşünen baba büyük panik yaşarken, anne İpek Kaya'da ambulansın önünde gözyaşlarına boğuldu. Bebeğini son kez görebilmek için gözyaşı döken anne İpek Kaya, sağlık görevlilerinin izniyle ambulansa alındı. İpek Kaya ve bebeği daha sonra hastaneye götürüldü.

10 YAŞINDAKİ ABLA ANNEANNESİYLE KARDEŞLERİNİ KURTARDI

3 aylık torunun alevlerin arasında alarak ölümden kurtaran anneanne Melek Gül, yaptığı açıklamada, "Yangın nereden çıktı bilmiyorum, biz canımızı zor kurtardık. Çocukları alt kattan çıkardık, bir bebeği de üst kattan kurtardık. Çocuklar hasta gözleri görmüyor. Doğuştan katarak doğdular. Yangını görünce hemen eve girip çocukları kurtardık" dedi.

Yangından ablaları tarafından kurtarılan 4 çocuğun annesi Fatma Gül ise "Daha önce evimizi yıktılar. Biri hayrına söyledi, buraya girdik. Yoksa biz sokakta kalıyorduk. Karın içinde sokaklardaydık. Buraya geldik, burası da yandı. Nereye gideceğiz. Çocuklarım her zaman rezil oldu. 5 tane çocuğum vardı içeride. Nenesi yukarıda kurtarmış çocukları. Onlarda üst katta kalıyorlardı" diye konuştu.

Alevlerin arasından kardeşlerini kurtardığını söyleyen abla Güldane Gül ise, "Biz dışarıda oynuyorduk. Bir den yangını fark ettik. Ondan çocukları nenemle birlikte tek tek dışarıya çıkardık. Sonra annemize haber verdik. Çocukları halamlara götürdük. 4 kardeşimi de içeriden çıkardım" şeklinde konuştu.

Yangının çıktığı binanın ikinci katında itfaiyenin soğutma çalışmaları yaptığı sırada pencerenin kenarından yükselen alevleri gören mahalleliler arasında panik yaşandı. Pencereden yükselen alevler itfaiyenin müdahalesinin ardından söndürüldü.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber