BDDK'nın protokol savaşı

Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

280 milyar dolarlık Türk bankacılık sektörünü yöneten Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), devletin protokol listesine girebilmek için altı yıl süren mücadelesine yenik düştü. BDDK'ya, Dışişleri Bakanlığı'ndan, 'Protokol listesine sizi alırsak, kurumlar arasında protokol savaşı yaşanır. Bu nedenle idare edin' mesajı gelmesi de kurumda şaşkınlığa neden oldu.

BDDK, kurulduğu 2000 yılından beri Merkez Bankası Başkanı, Rekabet Kurumu Başkanı, Özelleştirme İdaresi Başkanı ve SPK Başkanı'nın bulunduğu listeye dahil olmak için her başkan döneminde Dışişleri Bakanlığı'na başvuruyor. Listede olmadıkları için resmi törenlere çağrılmayan, VIP hizmetlerinden yararlanamayan ve yurtdışına çıkarken sorunlar yaşayan BDDK'nın protokol listesine girme mücadelesi kurumun ilk başkanı Zekeriya Temizel ile başladı.

'İDARE EDİN' TAVSİYESİ

Engin Akçakoca ile devam eden mücadeleyi ikinci dönem başkanlığını yapan Tevki Bilgin de sürdürdü. Her başkan, Dışişleri Bakanlığı'na defalarca yazı göndererek, listeye eklenme talebini dile getirdi. Ancak BDDK, devletin protokol listesine bir türlü giremedi.

Üç başkan döneminde de protokol listesine girmeyi başaramayan BDDK, Dışişleri Bakanlığı'ndan bunun nedenini sordu. Bakanlıktan, diğer başvurular gibi buna da resmi bir yanıt gelmedi. Onun yerine sözlü olarak

'Sizi protokol listesinin neresine koyacağımızı tespit edemedik.

Protokol savaşına sebebiyet vermemek için de sizi listeye ekleyemedik. İdare edin' mesajı geldi. Bu yanıt BDDK yönetimini şaşkına çevirdi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber