3 bin 900 kadına ücretsiz kanser taraması yapıldı

Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Erenler Belediyesi ve Erenler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan kanser tarama programlarında bugüne kadar 6 bin 890 kadın kanser hakkında bilgilendirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 bin 900 kadına ücretsiz kanser taraması yapıldı

Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Erenler Belediyesi ve Erenler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan kanser tarama programlarında bugüne kadar 6 bin 890 kadın kanser hakkında bilgilendirildi.

Erenler ilçesinde bugüne kadar 3 bin 900 kadına kanser taraması yapılırken, 6 bin 890 kadının da kanser hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantılarına katıldığı öğrenildi.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen taramalarda, ilçe sakinleri evlerinden alınarak Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)'e götürülüyor. KETEM' götürülen kadınlar burada Kanser taramasından geçirilerek hastalıkla ilgi bilgi alıyorlar.

Önümüzdeki günlerde de devam edecek çalışmalar kapsamında ilçede yaşayan erkekler için kolon, prostat, akciğer kanseri bilinçlendirme ve tarama faaliyetleri başlayacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber