Gezi soruşturmasında yeni iddianame

Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Taksim Dayanışma Sekretaryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı'nın bulunduğu 26 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gezi soruşturmasında yeni iddianame

Gezi Parkı'nın halka açıldığı gün olan 8 Temmuz 2013'de Taksim'de çıkan olaylara ilişkin aralarında Taksim Dayanışma Sekretaryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı'nın bulunduğu 50 kişi gözaltına alınmıştı.

Olaylara ilişkin yürütülen soruşturma yaklaşık 7 ay sonra tamamlandı. Savcı Hüseyin Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianame de 26 şüpheli yer aldı. Hazırlanan iddianamede, Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, HDP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek ve HDK üyesi Haluk Ağabeyoğlu hakkında "Suç işlemek için örgüt kurmak" , diğer 21 şüpheli için ise "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek ve kamu malına zarar vermek" suçlamaları yöneltildi.

İddianamede DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, Cem Tüzün, Tayfun Kahraman, Haluk Germiyan, Ayşe Adanalı ve Derya Karadağ'ın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile Mustafa A. ve Muhittin A. isimli kişilerin müşteki olarak yer aldığı iddianame İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde şüpheliler hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber