Yıldırım: Yaptığım her işin hesabını veririm

Binali Yıldırım, İzmir için iddialı. Adının karıştığı rüşvet iddiaları ve İzmir'deki yolsuzluk operasyonu içinse net konuşuyor: "10 yıldan fazla bakanlık yaptım. Bütün yapılanların sorumluluğunu taşıyorum. Hepsinin hesabını veririm."

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 05 Şubat 2014 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: Yaptığım her işin hesabını veririm

AK Parti 'nin yerel seçimlerde en fazla zorlanacağı yerlerin başında İzmir geliyor. CHP 'nin 'kale'si olarak görülen İzmir'i, AK Parti'nin kazanması kimilerine göre imkansız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise İzmir'i almayı çok istiyor. İmkansız görüneni başarabilmek için gösterebileceği en güçlü aday olan Binali Yıldırım'ı yarışa soktu. Yıldırım, adaylığa 'gönülsüz' olsa da görevden kaçmadı. 11 yıllık bakanlığın ardından İzmir'e giden Yıldırım, seçim kampanyasına başladığı gün acı bir sürprizle karşılaştı: Bacanağının isminin de karıştığı operasyon yapıldı...

Binali Yıldırım, yoğun İzmir mesaisini sürdürüyor. İzmir'in dört bir yanını dolaşıyor. İl başkanlığı ve ilçe adaylarıyla koordineli bir çalışma yürütüyor. Teşkilatın 'kaptan' dediği Binali Yıldırım ile seyir halindeyken konuşuyoruz. İzmir'in CHP'nin kalesi olduğu görüşüne katılmıyor Yıldırım. Son günlerde yapılmış bir anket yokmuş. AK Parti ile CHP arasındaki makasın daraldığını söylüyor. 30 Mart için umutlu konuşuyor: "Aradaki fark kapandı, 3-5 puan kaldığını söylüyor arkadaşlar." Anketlerden çok halkla iç içe olmaya önem verdiğini söyleyen Yıldırım, sürekli halkın içinde olduğunu anlatıyor. İzmir, Türkiye 'nin üçüncü büyük şehri. Binali Yıldırım'a göre İstanbul'dan sonra İzmir gelmeli. Bunu şöyle açıklıyor: "34 İstanbul, 35 İzmir. İzmir, sadece bölgeye değil Türkiye'ye de lazım. Eğer Türkiye 2023 hedeflerini yakalayacaksa bu İzmir'in gelişmesine bağlı. İzmir hizmete susamış ve biz hizmet etmek için geliyoruz."

Türkiye bir yandan son hızla seçime göderken diğer yandan 17 Aralık'la birlikte 'yolsuzluk ve rüşvet' tartışmaları yaşıyor. Hükümetin 'darbe girişimi' olarak gördüğü gelişmelerin yerel seçimlere nasıl yansıyacağı merak konusu. Binali Yıldırım'a yolsuzluk ve rüşvet tartışmalarının kendisini ve İzmir seçimlerini nasıl etkileyeceğini de soruyorum. Yıldırım, "Bu tartışmalar bizi hiç etkilemedi.Üzerime alınmıyorum" diyor ve şöyle devam ediyor: "Üzerime alınacak bir durum yok. Biz hiçbir zaman yolsuzluğun içerisinde yer almadık; almayız da. 10 yıldan fazla bakanlık yaptım; milyarlarca liralık bütçe kullandım, binlerce eser yaptım. Bütün bu yapılanların sorumluluğunu üzerimde taşıyorum.Yapılanların birçoğundan haberim olmaz ama hepsinden sorumluyum. Hepsinin hesabını da veririm.Olaylardan ben etkilenmedim ama etkilenmiş olabileceğimi düşünen İzmir'liler beni teselliye çalıştılar. 11 yıllık görevden sonra bu kadar sıcak ilgi görmek bir faninin yaşayabileceği en büyük mutluluklardan olsa gerek."

Sloganı: 3 S, 2 H

Son zamanlarda internet sitelerinde Sabah-ATV satışıyla ilgili bazı tapeler yayımlanıyor. Ses kayıtlarında tanınmış işadamlarının 'ihale havuzu' oluşturduğu, bundan Binali Yıldırım'ın haberi olduğu iddia ediliyor. Yıldırım'dan edindiğim izlenim bu konuyu 'hukuki' görmediği için kamuoyuna açıklama yapmayı doğru bulmuyor. En azından iddia sahiplerinin iddialarını ispatlamak zorunda olduğu düşüncesi hakim görülüyor Binali Yıldırım.

İzmir'de 4 partinin büyükşehir belediye başkan adayının el ele poz vermesi büyük ilgi görmüştü. Binali Yıldırım, siyasi kavgalara karşın İzmir'deki yarışın centilmence süreceği mesajını verdi. Tamamen hizmete odaklandıklarını, kavgadan yana olmadıklarını söyleyen Yıldırım, seçim formülünü '3 S, 2 H' olarak açıklıyor. Yıldırım, "Bizim şiarımız 3 S olacak. Yani sevgi, samimiyet, saygıdan ayrılmayacağız. Seçim süresince de sonra da devam edecek. 2 H'den ise uzak duracağız. Bunlar husumet ve hakaret olacak" diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber