3 memur mahkeme kararıyla görevde yükselme sınavı açtırdı

Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı (Mahkeme kararı ile yapılacak ek sınav)

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Şubat 2014 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 memur mahkeme kararıyla görevde yükselme sınavı açtırdı

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAVIN ADI

Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı (Mahkeme kararı ile yapılacak ek sınav)

SINAV ÜCRETİ ve SINAV BAŞVURUSU

Sağlık Bakanlığı personeline yönelik görevde yükselme sınavı 01 Eylül 2012 tarihinde yapılmıştır. Mahkeme kararı ile Necip BİRTANE, Hüdai KAYA ve Bekir YILMAZ "Memur" grubundan Ankara'da tekrar sınava alınacaklardır.

Adaylar tekrar sınav ücreti yatırmayacaklar ve sınav başvuru yapmayacaklardır. SINAV TARİHİ ve SINAV YERİ 08 Mart 2014 Cumartesi günü Saat: 10.00-ANKARA SINAV UYGULAMASI

-I- Görevde Yükselme Sınavı 120 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

-I- Sınavda 80 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

-I- Sınav giriş belgesi 03 Mart 2014 tarihinde http://www.meb.gov.tr, internet sayfasında yayımlanacaktır.

-I- Adaylar sınava sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava girecektir. ve özel kimlik belgesi yanında olmayan aday ile cep telefonu yanında olan aday sınava alınmayacaktır.

-I- Adaylar, sınavın yapıldığı binada ve sınav esnasında sigara içmeyecekler, içenler hakkında 4207 sayılı Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAV KONULARI

Görevde yükselme sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 80 sorunun, 48'i atama yapılacak görevin niteliğine göre, 32 soru ise görevde yükselme ders notlarından hazırlanacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme grup numaraları aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

GRUP NU GRUP ADI
Memur

-I- Sınava giren adayın cevap kağıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

-I- Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Başarı puanının hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

-I- Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

-I- Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik' in "14 üncü maddesinin ikinci paragrafında belirtildiği gibi " Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi halinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır." hükmü gereğince değerlendirilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

-I- Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar MEB İletişim Merkezi "Alo 147" telefonundan yararl anabileceklerdir.

-I- Sınavla ilgili duyuru ve ilanlar Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı S ağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü S HGM tarafından yapılacaktır.

-I- Sınav soru ve cevap anahtarları 10 Mart 2014 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve www.saglik.gov.tr internet adreslerinde yayımlanacaktır.

-I- Adayların sınav sonuçları 26 Mart 2014 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve www.saglik.gov.tr internet adreslerinde yayımlanacaktır.

SINAV İLE İLGİLİ İTİRAZLAR

-I- Aday, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr ve www.saglik.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde SB SHGM'ye yapabilecektir.

-I- Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde SB SHGM'ye yapılacaktır. SB SHGM bu itirazları değerlendirildikten sonra YEĞİTEK'e gönderecektir. YEĞİTEK bu itirazları 10 (on) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak SB SHGM'ye bildirecektir. YEĞİTEK'e gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır.

-I- Adaylar, itiraz başvurularını MEB Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 10 (On) TL (KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

-I- Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

-I- Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari bir sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumlarını öğrenebileceklerdir.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber