Tunceli Belediyesi, aşure gününde idari izinli

Tunceli Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında imzalanan 42 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesiyle, isteyen memura aşure gününde idari izin alma hakkı verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tunceli Belediyesi, aşure gününde idari izinli

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, belediye konferans salonunda düzenlenen toplu sözleşme töreninde yaptığı konuşmada, çalışanların refah seviyesini artırmak amacıyla sözleşmeyi imzaladıklarını söyledi.

Sendikal faaliyetlerin sadece ekonomik taleplerin göz önünde bulundurulduğu bir mücadele olmadığını vurgulayan Şahin, imzaladıkları sözleşmede bu düşünceyi ön planda tuttuklarını belirtti.

Aşure günü, aşurelerini yapmak isteyenlerin idari izinli sayılabileceği bir maddeyi de sözleşmeye koyduklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Dersim, inanç bakımından farklı bir il. Dersim'de farklı bir inanca sahip olduğumuzu göstermek ve bu farklılığın görülmesi için sendika sözleşmesine böyle bir madde koyduk. Aşure günü, aşure yapmak isteyen çalışanlarımızın idari izinli sayılması maddesine yer verdik. Yine aşure noktasında 'ikramiye mi' diyebiliriz bunu nasıl adlandırırız bilmiyorum ama bu konuda da sembolik bir rakam koyduk. Amacımız Türkiye'deki farklılıkların görülmesidir."

Tüm Bel-Sen Tunceli Temsilcisi Mazlum Doğan da örf ve adetlerin kaybolmaması için toplu sözleşmede Şahin'in katkılarıyla bir yenilik yaptıklarını belirtti.

Birçok toplu sözleşmede Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiyelere yer verildiğini aktaran Doğan, "Biz de Dersim gibi önemli bir kentten mesaj vermek istiyoruz. Biliyorsunuz 12 İmam oruçları var. Oruçların son günü aşure yapılıyor. Biz de o gün için belediye başkanımızın katkılarıyla 'aşure yardımı' diye bir ikramiye koyduk. İsteyen arkadaşlarımız o gün idari izin alarak kendi aşurelerini dağıtabilirler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin ve Doğan, 42 memuru kapsayan toplu sözleşmeyi imzaladı.

Sözleşmenin "sosyal haklar" bölümündeki 20. maddenin G bendinde "12 İmam orucunun son günü olan aşure gününde aşurelerini pişirmek ve dağıtmak için çalışanlar, idari izin alabilirler" ifadesi yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber