Bir erin dayaktan ölümüyle suçlanan komutan: Bir Türk subayı yalan söylemez

Haber Giriş : 17 Mayıs 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tümgeneral Ünal, 'Müştekilerin amacı tazminat koparmaktır. Bir Türk subayının yalan söylemeyeceği mahkemece dikkate alınmalıdır. Suçsuzum, beraatımı istiyorum' dedi

Kırklareli Tugay Komutanlığı'nda 2001'de beyin kanamasından ölen er Ahmet Fenkli'nin dayak sonucu öldürüldüğü iddiasıyla açılan davada, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen dönemin Tugay Komutanı Tümgeneral Emin Ünal, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) mensup, general rütbesine ulaşmış ve yemin etmiş bir Türk subayı yalan söylemez" diyerek beraatını istedi.

Avukatları katıldı
Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde Ünal'ın da aralarında bulunduğu beş sanığın yargılandığı davanın dünkü duruşmasına sanıklardan Kurmay Albay Recai Elmas, dönemin bölük komutanı Yüzbaşı İsmet Yetkin ve avukatları ile Fenkli'nin abisi Ahmet Fenkli katıldı.

Mahkeme Başkanı Hâkim Albay Turgay Çağlar, Fenkli'ye "müessir fiil"de bulunduğu iddiasıyla 2 yıl hapsi istenen Ünal'ın mahkemeye gönderdiği esas hakkındaki savunmasını okudu.

'Ordu küçük düşer'
Ünal savunmasında, "Müştekilerin amacı er Fenkli'nin ölümünden istifa ederek, devletten tazminat koparmaktır" iddiasında bulundu. General rütbesine ulaşmış bir kişinin yalan beyanda bulunduğunu iddia etmenin kamuoyu nezdinde ordunun küçük düşürülmesine neden olacağı sonucunu doğuracağını belirten Ünal, "Bir Türk subayının yalan söylemeyeceği mahkemece dikkate alınmalıdır. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" ifadelerini kullandı.

Komutanını savundu
Sanık avukatı Refik Moral da 34 yıl önce üsteğmenken, emrinde asteğmeni olarak görev yaptığı Ünal'ı avukatı olarak savunmak durumunda kaldığını ifade ederek, "Ünal bu suçlamaya layık değildir" diye konuştu.

Sanıklardan Yetkin de Güneydoğu Anadolu'da bir operasyondan yeni döndüğü için esas hakkındaki savunmasını hazırlayamadığını belirterek, mahkemeden ek süre talep etti. Mahkeme heyeti, Yetkin'e süre vererek duruşmayı erteledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber