Bankacılık devi Türkiye'ye geliyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dün inşaat sanayicileriyle yaptığı kapalı toplantıda beklenmedik bir açıklama yaparak, dünyaca ünlü bir bankacılık devinin Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini, bu bankaya gereken lisansın da verilmek üzere olduğunu söyledi.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 17:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bankacılık devi Türkiye'ye geliyor

Kendi ifadesiyle "uluslararası bankacılık devinin" ismini ve ülkesini vermek istemeyen Babacan, "yakında duyarsınız" dedi.

İNTES'in geleneksel toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, inşaat sanayicileriyle yaptığı kapalı toplantıda sürpriz bir açıklama yaparak, "Uluslararası bir bankacılık devi Türkiye'ye geliyor, lisansı verilmek üzere. En az 300 milyon doları da getirip koyacak" dediği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Babacan, kendi ifadesiyle "uluslararası bankacılık devinin" ismini ve ülkesini vermek istemedi ve inşaat sanayicilerine bununla ilgili "yakında duyarsınız nasılsa" dedi.

Babacan'ın bu sözleri, dinleyenlerde heyecan yaratırken, Babacan'ın bir süre önce kuruluş iznini almış ve 9 aylık kuruluş süresi başlamış olan Hollandalı Robabank ya da Bank of Tokyo Mitshubishi'yi mi kastettiği, yoksa yeni bir gruptan mı sözettiği anlaşılamadı. Ancak daha sonra Babacan'ın Türkiye'ye girmek isteyen ve başvuru süreci henüz başlamış olan yeni bir uluslararası gruptan sözettiği anlaşıldı. Bu kapsamda Hazine, BDDK ve bankacılık kulisleri hareketlenirken, Babacan'ın sözettiği bankacılık devinin Abu Dabi İslamic Bank ile Bank of China olmak üzere 2 finans devinden biri olduğu iddiaları konuşulmaya başlandı. BDDK ve Babacan'a yakın kaynaklar sözkonusu bankanın ismini telaffuz edemeyeceklerini belirtirken, Hükümete yakın bir isim Babacan'ın sözettiği bankanın Bank of China olduğunu iddia etti. Ancak iddilarla ilgili henüz resmi bir teyit bulunmuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber